Teknoloji

LG kendi üretimi mobil işlemcileri CES 2013’te tanıtmayı planlıyor

Bir mobil ekosistemin donanımından yazılımına kadar her noktasını kontrol etme noktasında özellikle büyük oyuncular arasında yoğun bir rekabet yaşandığını söylemek gerek. Apple’ın ürettiği iPhone’ların hem yazılımı hem de işlemcisi kendisi tarafından geliştiriliyor. Benzer bir şekilde Samsung da cihazlarında yer alan işlemciyi hem geliştirip hem de üretiyor. Her ne kadar cihazları Android işletim sistemini kullansa da TouchWiz kullanıcı arayüzü üzerinde tamamen kontrol sahibi olduğunu söylemek gerek. The Korea Times’a göre LG de bu üreticilerin arasına katılmayı planlıyor.

The Korea Times tarafından geçilen habere göre şirket kendi bünyesinde geliştirdiği mobil işlemcileri CES 2013’te görücüye çıkaracak. Güney Koreli elektronik devinin bünyesi altında bulunan 900 kişilik bir yonga tasarım ekibi mobil işlemcilerin geliştirilmesi için çalışıyor. TSMC tarafından üretilecek bu işlemciler ARM’in Cortex A15 mimarisini baz alacak ve 28 nm tabanlı olacak.

Kendi mobil işlemcisini cihazlarında kullanması LG’ye hem yazılım hem de donanım performansını istediği şekilde ayarlama fırsatı verecek. The Korea Times, LG’nin yeni yongalarının gelecekte çıkacak akıllı telefonlarına ve web tabanlı TV modellerine büyük bir güç verimliliği kazandıracağının da altını çizdi. Şu sıralar popüler olan Nexus 4 ve Optimus G gibi iki popüler akıllı telefonu üretmiş olan şirket bunlarda Qualcomm’un Snapdragon işlemcilerine yer vermişti.

İlgili >> The Korea Times

İLGİLİ HABERLER