Teknoloji

LG katlanabilir telefon konusunda farklı tasarımları değerlendiriyor

lg katlanabilir ekranli telefon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg katlanabilir telefonKatlanabilir telefonlar 2019’da teknoloji dünyasının gündeminde büyük bir yer tutacak gibi görünüyor. Samsung ve Huawei gibi üreticilerin yanı sıra Motorola’nın da kendi katlanabilir telefonu üzerinde çalıştığı söyleniyor. LG katlanabilir telefon konusunda farklı yaklaşımlarının olabileceğini yaptığı patent başvurusuyla gözler önüne seriyor.

Samsung’un cihazının dikey yerine yatay biçimde katlanabileceği iddiası daha önce gündeme gelmişti. LG’nin patent başvurusunda ise ilk bakışta standart gibi görünen ancak tam ortasından ikiye katlanabilen bir cihaz yer alıyor. Güney Koreli şirketin bunu mümkün kılmak için ekranın belli açılardan katlanabilmesine izin veren bir menteşe mekanizması geliştirdiği belirtiliyor.

Bu menteşe mekanizmasının ekranda oluşabilecek potansiyel hasarları engelleyeceği ifade edilirken, katlanan telefonun kendi kendine açılmasını engellemek adına telefonun ekran çerçevesine mıknatıs yerleştirileceği görülüyor.

LG katlanabilir telefon tasarımı patentinde cihazın işleyiş mantığı konusunda da bazı ipuçları veriyor. Patent dosyasında telefon açıldığında ekranın otomatikman çalışmaya başlayacağı, katlandığında ise otomatik olarak kapanacağı görülüyor. Cihazda iki mikrofon, iki hoparlör ve iki antenin bulunacağı da patent dosyasının söyledikleri arasında yer alıyor. Güney Koreli üerticinin katlanabilir telefonunu ne zaman piyasaya çıkaracağı ise belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER