Teknoloji

LG’nin patenti katlanabilir telefon için bir sürprizi işaret ediyor

lg katlanabilir telefon

Samsung‘un katlanabilir telefonu Galaxy Fold bu ay içinde yurt dışında satışa sunulacak. Güney Koreli bir diğer elektronik devi LG‘nin de benzer bir hazırlık yürüttüğü söyleniyor. Şirketin ekranı üç kez katlanan bir telefon üstünde çalıştığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Ortaya çıkan yeni bir patent dosyası ise başka bir inovasyonu işaret ediyor. Patent dosyasına göre; LG, katlanabilir telefon ile birlikte özel bir kalem de sunabilir.

LetsGoDigital sitesi, patent dosyasında yer alan çizimleri kullanarak LG’nin katlanabilir telefonunun taslak tasarımını hazırladı. Bu taslaklar, telefonun ekranının katlandığında veya açıldığında nasıl görüneceğini görmeyi sağlıyor. Ekran tamamen açıldığında kullanıcıların önünde oldukça geniş bir alan açılıyor. Üç parçalı ekran tamamen katlandığında ise telefon epey kalınlaşacak gibi görünüyor.

Patent dosyasının en ilginç yönü ise, yukarıda da belirttiğimiz gibi, kalem. Samsung için kalem oldukça sıradan bir aksesuar olsa da, aynı şeyi LG tarafında söylemek pek mümkün değil. Şirket daha önce Stylio serisinde kaleme yer verse de, bu kalemler asla S Pen’in işlevselliğine yaklaşamamıştı.

Katlanabilir ve esnek ekranların oldukça hassas olduğu biliniyor. Dolayısıyla kalemin ekran üstünde çizik oluşturabileceği veya ekrana başka türlü bir hasar vermesi ihtimaller arasında yer alıyor. LG’nin bu etkileri göz önünde bulundurması ve hazırlıklarını ona göre yapması sürpriz olmayacaktır.

LG katlanabilir telefon konusuna temkinli yaklaşıyor

LG, katlanabilir telefon çıkarma konusunda Samsung ve Huawei kadar aceleci davranmamıştı. Şirket, bu yılın başlarında katlanabilir telefonlar için henüz erken olduğunu belirtmişti. Güney Koreli elektronik devi, geçtiğimiz ay ise katlanabilir telefon çıkarmaya hazır olduğunun işaretini vermişti.

İLGİLİ HABERLER