Teknoloji

LG yeni K8 ve K10 modelleriyle giriş seviyesi seçeneklerini artırıyor

lg k8
LG K8 & LG K10+

Üst sınıf akıllı telefon çıkarma konusundaki yaklaşımında değişikliğe giden LG, bu değişikliği henüz giriş seviyesi ve orta segmente uygulamış değil. Güney Koreli şirket, geçmiş yıllarda yaptığı gibi, Mobil Dünya Kongresi’nin başlamasına kısa bir süre kala yeni K8 ve K10 modellerini tanıttı. LG K8 ve K10’un yeni modellerini ilk kez önümüzdeki hafta Mobil Dünya Kongresi’nde gözler önüne çıkaracak.

Güney Koreli şirket, yeni K10’da kullanıcılarına üç farklı versiyon seçeneği sunuyor. K10 bu üçlü arasında orta seviyeyi temsil ederken, K10+ üst segmentte konumlanıyor. K10 alfa adını taşıyan model ise giriş seviyesine yönelik bir cihaz niteliğini taşıyor.

K10’da metal çerçeveli 5.3 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. K10 ve K10+’ın arkalarında 13 megapiksel çözünürlüklü bir kamera ve parmak izi tarayıcısı yer alıyor. Telefonların önündeki kameranın çözünürlüğü ise satışa sunuldukları bölgeye göre 8 veya 5 megapiksel olarak değişiyor. Tüm modellerin kalbinde 1.5 GHz sekiz çekirdekli bir yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine K10+’da 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı, diğer versiyonlarda ise 2 GB RAM ve 16 GB depolama alanı eşlik ediyor. MicroSD kart desteği sayesinde tüm cihazlarda bu alanın üzerine 2 TB daha eklenebiliyor. Telefonlara ihtiyaç duydukları enerjiyi ise 3000 mAh kapasiteli pil sağlıyor.

LG K8 ise 8 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kameradan oluşan kurulumunun sayısal değer eksikliğini yazılım desteğiyle kapatıyor. Hareketle kontrol, HDR ve GIF animasyonu oluşturmayı sağlayan Flash Jump Shot gibi özellikler telefonu sıradan olmaktan kurtarıyor. 1.3 GHz dört çekirdekli yonga seti, 720p çözünürlüklü 5 inç ekran, 2 GB RAM, 16 GB depolama alanı ve 2500 mAh kapasiteli çıkarılabilir pil telefonun diğer teknik özellikleri arasında yer alıyor. Tıpkı yeni K10 modelleri gibi, yeni K8 de kutusundan Android 7.1.2 Nougat yüklü olarak çıkacak.

İLGİLİ HABERLER