Teknoloji

LG K50s ve K40s ile orta sınıfa dayanıklılık getiriyor

lg k50s ve k40s

LG, her yıl olduğu gibi bu yıl da IFA’da sergileyeceği ürünleri etkinlik öncesinde duyuruyor. Güney Koreli üretici, iki yeni akıllı telefonunu da şimdiden gözler önüne çıkardı. LG K50s ve K40s adını taşıyan ve orta segmentte konumlanan telefonlar, askeri seviyede dayanıklı olan kasalarıyla dikkat çekiyor.

LG K40s’te 2 GHz, sekiz çekirdekli bir işlemci bulunuyor. 6.1 inç büyüklüğündeki HD+ çözünürlüklü ekran, 19.5:9 görüntü oranına sahip. Ekranın üstündeki su damlası şeklindeki çentik ise 13 megapiksellik ön kameraya ev sahipliği yapıyor.

Telefonun arkasında ise yatay olarak yerleştirilmiş, çift lensli bir kamera sistemi bulunuyor. Bu sistemde 13 megapiksellik ana kameraya, 5 megapiksellik ultra geniş açılı lens eşlik ediyor.

K40s’te kullanıcılara 2 ve 3 GB olmak üzere iki farklı bellek kapasitesi seçeneği sunuluyor. Telefonun dahili depolama alanı ise 32 GB. MicroSD kart desteği sayesinde bu alanı biraz daha büyütmek mümkün oluyor. K40s’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 3500 mAh kapasiteli pili sağlıyor. Darbelere karşı MIL-STD 810G dayanıklılık sertifikasına sahip olması da, telefonun önemli özelliklerinden biri olarak öne çıkıyor.

LG K50s ise 6.5 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Ekranın büyüklüğü değişse de, diğer özelliklerinin K40s’in ekranından farklı olmadığını belirtmek gerekiyor. Telefon enerjisini 4000 mAh kapasiteli pili sağlıyor.

K50s’te de 2 GHz, sekiz çekirdekli işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. LG K50s’te arka kamera sayısı üçe çıkıyor. 13 ve 5 megapiksellik sensörlere 2 megapiksellik derinlik sensörü katılıyor.

LG K50s ve K40s ne zaman piyasaya çıkacak?

LG K50s ve K40s, Yeni Aurora Siyahı ve Fas Mavisi renk seçenekleriyle raflardaki yerlerini alacak. Ekim ayı itibarıyla Avrupa, Latin Amerika ve Asya’da satışa sunulacak telefonların fiyatı ise henüz açıklanmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER