Teknoloji

LG K10 ve K4 yurt dışında satışa sunuluyor

lg k10

LG, K10 ve K4 akıllı telefonlarını dünya çapında piyasaya sunmaya başlayacağını açıkladı. Telefonlar ilk olarak Avrupa’da, daha sonra Asya ve Latin Amerika’da satışa sunulacak. LG’nin genç kullanıcıları hedefleyen yepyeni K Serisi Android telefonları K10 ve K4 benzer tasarımlara, ancak farklı boyutlara ve teknik özelliklere sahip.

LG K10 bu iki cihaz içinde en büyük ekranlısı; 5.3 inç, 720 x 1280 piksel IPS ekran ve 2300 mAh kapasiteli pil barındırıyor. Piyasaya çıktığı ülkelere bağlı olarak akıllı telefonun LTE ve sadece 3G’li versiyonları bulunuyor, bunlar ya dört çekirdekli ya da sekiz çekirdekli işlemcilerle çalışıyor. Telefonun RAM’i ve dahili hafızaları da sırasıyla 1 GB ile 2 GB ve 8 GB ile 16 GB arasında değişiyor. Kamerlar ise önde 5 megapiksel ve arkada 13 megapiksel olarak kurgulanmış.

LG K4’e baktığımızda, bu telefonda 4.5 inç, 480 x 854 piksel çözünürlüklü ekran görüyoruz. LG bunu sınıfının en iyi pratikliği sunan ekranı olarak nitelendiriyor. Cihazın LTE bağlantı desteği var, aynı zamanda 1 GHz dört çekirdekli işlemci, 1 GB RAM, 8 GB dahili hafıza ve 1940 mAh kapasiteli pil de barındırıyor. Arkada 5 megapiksel, önde de 2 megapiksel, Gesture Shot özellikli kamera bulunuyor. Selfie Light özelliği de ekranın selfie çekimi sırasında aydınlatılmasını ve özçekim fotoğrafların daha aydınlık çıkmasını sağlıyor.

LG K10 bu ayın başlarında Güney Kore’de satışa sunulmuş, yaklaşık 170 dolara karşılık gelen bir fiyattan pazarlanmıştı. Küresel pazarda da fiyatın benzer ayarda olması bekleniyor. LG K4 doğal olarak diğerinden daha ucuz olacaktır.

LG K10 ve K4’ün çok yakında Türkiye’de de satışa sunulmasını bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER