Teknoloji

LG’nin gelecek nesil amiral gemisi telefonunda 6.1 inç ekran olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG G7 hiçbir zaman gün yüzü görmeyebilir, ancak LG çalışmayı bırakmıyor ve gelecek nesil amiral gemisi telefonunu önümüzdeki haziran ayında piyasaya çıkacak biçimde hazırlamayı sürdürüyor.

“Judy” kod adıyla anılan akıllı telefonun yeni bir tasarıma sahip olacağı ve 6.1 inçlik bir ekran barındıracağı söyleniyor. Bu ekran, ilk kez LG G6 ile birlikte gördüğümüz ve artık alışmaya başladığımız türden, 18:9 görüntü oranlı bir ekran olacak.

VentureBeat ekranın bazı teknik detaylarına değinmiş. Buna göre ekranda MLCD+ panel kullanılacak. Böylelikle ortalama bir LCD ekrana göre parlaklıkta yüzde 35 daha yüksek verim elde edilecek.

Son zamanlarda dedikoduları epey artan Samsung Galaxy S9’nun ABD’de satılması beklenen versiyonu gibi, LG’nin Judy kod adlı telefonun da Snapdragon 845’e sahip olması bekleniyor. Bu durumda LG de rekabette diğerlerinden geri kalmayacaktır. Geçen yıl Snapdragon 835’li LG V30 çıkıncaya kadar, LG pazarda Snapdragon 821 gibi daha eski bir işlemciye sahip olan LG G6 ile rekabet etmek zorunda kalmıştı. Judy’nin 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafızaya da sahip olacağı belirtiliyor.

LG’nin yakında beklenen amiral gemisi akıllı telefonu özellikler bakımından kitleleri tatmin edecek bir telefon olacak. IP68 ile belgelenen suya ve toza dayanıklılık, stereo hoparlörler, kablosuz şarj, f/1.6 diyafram açıklık değerli çift arka kamera gibi özelliklerin de sunulması bekleniyor.

MWC 2018’de LG’nin, geçen yılın ikinci yarısında çıkan ve şu sıralarda LG V30+ versiyonu Türkiye’de satılan LG V30’un güncellenmiş bir hâli olan LG V30s ile boy göstermesi bekleniyor. Judy bu yeni tanıtılacak telefonun özelliklerinden de ödünç alacak, yapay zekâ destekli kamerasını barındıracak. Eşsiz yapay zekâ özellikleri ve f/1.6 diyafram değeriyle LG’nin yaza doğru beklenen telefonu kamera telefonları klasmanında da iddialı olmaya çalışacak.

Judy kod adlı, gelecek nesil LG telefonuyla ilgili olarak Barselona’da herhangi bir yeni haber duymayı beklemiyoruz. Ancak bu yeni telefon merakla bekleyenleri de çok fazla bekletmeyecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER