Teknoloji

LG ilk 5G telefonunu MWC 2019’da tanıtacak

LG 5G desteğine sahip ilk akıllı telefonunu önümüzdeki ay gözler önüne çıkarmaya hazırlanıyor. Güney Koreli şirket, 2019 Mobil Dünya Kongresi’nin (MWC 2019) resmi açılışından hemen önce 24 Şubat’ta Barselona’da bir etkinlik düzenleyeceğini daha önce açıklamıştı. Şirket, bu etkinlikte 5G uyumlu bir telefonu tanıtacağını da doğruladı. Bunun ayrı bir cihaz mı yoksa G8’in özel bir versiyonu mu olacağı henüz bilinmiyor.

LG’den yapılan açıklamada, 5G uyumlu akıllı telefonda Qualcomm‘un Snapdragon 855 yonga setinin bulunacağı belirtildi. Snapdragon 855, X50 5G modemle birlikte veya bu modem olmadan da cihazlara yerleştirilebiliyor. Bu da LG’nin etkinlikte iki telefon çıkarma ihtimalini kuvvetlendiriyor. LG ve Qualcomm’un uzun süreli işbirliği nedeniyle LG G8’de Snapdragon 855’in tercih edilebileceği daha önce de gündeme gelmişti.

5G uyumlu telefonlarla ilgili en önemli sorunlardan biri cihazın aşırı ısınması. LG akıllı telefonunda bu sorunun üstesinden nasıl geleceğini anlatan bir görsel paylaştı. Şirket, “buhar çemberi” adını verdiği bir bakır soğutma çözümüyle telefonun sıcaklığını hızla tasfiye etmeyi amaçlıyor. LG V40 ThinQ‘da kullanılan soğutma sistemiyle karşılaştırılan buhar çemberi, büyüklüğüyle dikkat çekiyor.

Sıcaklık telefonun pil ömrünü olumsuz yönde etkiliyor. Bu durumun 5G cihazların benimsenmesinde nasıl bir etki yapacağı merak ediliyor. LG 5G destekli ilk akıllı telefonuna 4000 mAh kapasiteli bir pil yerleştirerek olası bir olumsuzluğu en baştan bertaraf etmeyi amaçlıyor.

LG 5G telefonunu MWC 2019’da tanıtacak olsa da, telefonun hemen piyasaya çıkması pek ihtimal dahilinde görünmüyor. Daha detaylı bilgiler için tanıtım etkinliğini beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER