Teknoloji

LG IFA 2020 için sanal fuar açtı

lg ifa 2020 sanal fuar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

IFA 2020 bu yıl da gerçekleştiriliyor, ancak normale göre çok daha farklı bir yöntemle yapılıyor. Hem katılımcılar hem de ziyaretçiler için fiziksel kapasite sınırlı tutulunca, şirketler etkinliklerini Messe Berlin dışında düzenlemenin daha iyi olacağını düşünüyor. LG de bu fırsatı farklı bir şekilde değerlendiriyor ve açtığı interaktif fuar alanı ile fiziksel dünyadakine göre daha fazla verim yakalamayı umuyor.

LG’nin sanal IFA 2020 fuarı internetin sihrinden yararlanıyor ve internet tarayıcıları üzerinden gezilebiliyor. Böylelikle normalde bir fuar standından elde edilen gezinme deneyiminin bir benzeri dijital ortamda yaşanabiliyor.

Üstelik LG, sanal fuar alanında her türlü detayı düşünmüşe benziyor. Messe Berlin’in 18 numaralı salonunun sanal ambiyansını oluşturmakla kalmayan şirket, yerel hava durumu ve saate de bağlı kalıyor.

Tabii ki, bir fuarda olduğu gibi stand görevlisinin yanına gidip ona ürün veya servis hakkında soru sorma imkanı yok. En fazla yapabileceğiniz belirli bir ürün hakkında tek yönde yapılan sunumları dinlemek oluyor. Yeni ürünlerin yanına eklenen kontrole tıklayarak sunumu izleyebilir ve o ürün hakkında detaylı bilgileri elde edebilirsiniz. Bu sunumlarda LG’nin IFA 2020’de göstermeyi planladığı yeni ürünlerin üç boyutlu modellerinden de yararlanılıyor.

Heyecanın merkezinde OLED New Wave alanı bulunuyor. Burada kurulan yapı esnek ekranların oluşturduğu uzun bir dizi. Daha önce CES 2020’de de LG’nin benzer yapıyı kurduğunu görmüştük. Normalde bunu gerçek hayatta kurmak epey maliyetli ve riskli olurdu, ancak bu sefer dijital ortamda bunun bir kopyasını inşa etmek çok daha ucuza mal olmuştur. Ayrıca LG’nin sanal fuar alanında beyaz eşyadan oyuncu monitörlerine kadar farklı tüketici elektroniği ürünleri de gösteriliyor.

Tabii ki, üç boyutlu resimler gerçek ürünler kadar heyecan uyandırmıyor. Ancak LG IFA 2020 Sanal Fuarı şu anki koşullarda gerçekleştirilebilecek en iyi işlerden biri gibi görünüyor. Belki de gelecekte daha çok şirketin fuarlar yerine bu tarz sanal etkinlikleri tercih ettiğini de görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER