Teknoloji

LG Huawei ile ortaklık dedikodularını yalanladı

Korea Times tarafından yayınlanan ve LG’nin akıllı telefon işini canlandırmak adına Huawei ile bir ortaklığı değerlendirdiğine dair haber ortalığı karıştırdı. Özellikle LG’nin G2 ve Nexus 5 gibi başarılı akıllı telefonların altına imza atmasının ardından böyle bir haberin ortaya çıkması şaşkınlığı biraz daha artırırken, Güney Koreli şirket söz konusu haberi yalanlamakta gecikmedi.

lg-g2-inceleme-00019

LG tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada ne şu anda ne de geçmişte LG Electronics’in herhangi bir birimi için Huawei ile işbirliğinin düşünülmediği belirtildi. Korea Times’ın bir analiste dayandırarak yaptığı haberi LG’nin bu denli hızlı ve sert biçimde yalanlaması da ayrıca dikkat çekti. Korea Times’a konuşan Sanford C. Bernstein analisti Mark C. Newman, LG’nin kırılgan akıllı telefon işini geliştirmek için bir işbirliğine gitme konusunda aciliyet hissettiğini dile getirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: LG G2 İncelemesi

Güney Koreli şirket 2013 yılında sevkiyat rakamları konusunda Huawei’nin gerisine düşmüştü. Huawei’nin özellikle gelişmekte olan pazarlardaki etkinliği nedeniyle akıllı telefon pazarındaki eli güçlenirken, LG’nin de bu pazarlara girişte yaşadığı sıkıntılar biliniyor. Bu açıdan bakıldığında olası bir işbirliğinin LG’ye faydalı olması muhtemel gözükse de, şirket yaptığı sert açıklamayla şu an için böyle bir olasılığı tamamen ortadan kaldırmışa benziyor.

İlgili >> Korea Times, The Verge

İLGİLİ HABERLER