Teknoloji

LG HU80KA ile 4K projektör pazarına ilk adımını atıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg hu80kaCES 2018’e katılacak şirketler, fuarda sergileyecekleri ürünlerden bazılarını fuar başlamadan önce duyurmayı tercih ediyor. LG de bu doğrultuda bazıları oldukça ilginç görünen yeniliklerini CES 2018 öncesinde kamuoyuyla paylaşmıştı. Güney Koreli şirket bu duyurularına bir yenisini daha ekledi. LG HU80KA adını verdiği ilk 4K HDR projektörünü görücüye çıkarttı.

HU80KA, boyut itibarıyla piyasadaki diğer 4K projektörlerin yarı büyüklüğünde olmasıyla dikkat çekiyor. LG söz konusu projektörleri “ağır, pahalı ve kurulumu zor” olarak tanımlıyor. Şirket yeni projektörünü ise “uygun fiyatlı ama üst sınıf” bir cihaz olarak lanse ediyor.

HU80KA, evin herhangi bir duvarına 150 inç büyüklüğünde bir görüntü yansıtmayı mümkün kılıyor. LG, projektörünün parlak görüntü yansıtma konusundaki kapasitesine de dikkat çekiyor. 2500 lümen parlaklık seviyesine sahip olan HU80KA, LG’nin bugüne kadar ürettiği en parlak projektör olma özelliğini taşıyor.

LG yeni projektörüyle 4K çözünürlüğün yanı sıra HDR10 desteği de sunuyor. Dolby Vision desteğinden ise henüz bahsedilmiyor. Projektör yere koyulabiliyor, duvara monte edilebiliyor veya tavana asılabiliyor. Güney Koreli şirket, HU80KA’nın bu kurulumların hepsinde mükemmel bir performans sergilediğini belirtiyor.

HU80KA’da iki adet 7 watt gücünde hoparlör bulunuyor. Ancak daha yüksek ses için projektörü bir ses çubuğuyla eşleştirmek mantıklı bir çözüm gibi görünüyor. Ses çıkışı için optik, HDMI ve Bluetooth olmak üzere üç farklı seçenek sunuluyor. Projektör, USB üzerinden medya oynatabiliyor. HU80KA’ya klavye ve fare de bağlanabiliyor.

LG HU80KA webOS ile çalışıyor

LG HU80KA, tıpkı LG’nin televizyonları gibi, webOS işletim sistemiyle çalışıyor. Projektörün fiyatı henüz açıklanmış değil. Ancak fiyat ve diğer detayların önümüzdeki hafta CES 2018 sırasında duyurulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER