Teknoloji

LG Hecto Lazer TV 100 inç’lik görüntüyü yaklaşık 50 cm. mesafeden yansıtıyor

LG’nin CES 2013’ün hemen öncesinde duyurusunu yaptığı Hecto Lazer TV projektör Güney Koreli şirketin standında ziyaretçileri karşılıyor. Yaklaşık 30 x 60 cm.’lik bir alan kaplayan yarı parlak siyah kasalı Hecto lazer projektörün duvardan 55 cm. uzaklıkta duruyor. LG bu projektör aygıtını bir bariyerin arkasında sergilediği için ziyaretçilerin donanımı yakından incelemesi mümkün olmuyormuş. Yine de, görüntü kalitesini test etmek için herhangi bir engel söz konusu değil. The Verge sitesi de bu projektörü test etmiş ve izlenimlerini paylaşmış.

Sitenin belirttiğine göre Hecto Lazer TV’nin görüntü kalitesi biraz hayalkırıklığı yaratıyor. 1080p görüntüyü 100 inç’lik bir alana yaymanın kaliteyi düşürdüğünü belirten site tayfası büyük miktardaki yeşil ve kırmızı saçakların işleri daha da kötüleştirdiğini, özellikle beyaz renkli nesnelerin etrafında bu saçaklanmaların dikkat çektiğini kaydetti. Akıllı telefonlarda kullanılan PenTile tabanlı ekranınkine benzer bir durum ortaya çalışan bu efekt çok hoş görünmüyormuş, ancak LG’nin oradaki görevlileri ekrana fazla optimum uzaklıktan daha yakın durdukları için böyle bir efektle karşılaşabilecekleri şeklinde savunma yapmış. Bunun dışında The Verge, görüntü parlaklığının ve kontrastın, TV’nin oldukça parlak şekilde aydınlatılmış bir mekana yerleştirilmiş olmasına rağmen dikkate değer biçimde iyi olduğunun altını çizdi.

LG, Hecto lazer projektörün ışığını değiştirmek için 25 bin saatin geçmesi gerektiğini kaydetti. Fuardaki LG yetkilisiyse 25 bin saatin sonrasında ışık elementinin yeni bir birime göre yüzde 50 oranında daha az verim sağladığını kaydetmiş. LG’nin Hecto Lazer TV projektörü önümüzdeki mart ayında yaklaşık 10 bin dolarlık fiyat etiketiyle ABD’ye giriş yapacak. Bu fiyatın içinde projektör aygıtı ve duvara monte edilecek 100 inç’lik pasif ekran bulunuyor. Türkiye’ye gelip gelmeyeceğini de önümzdeki aylarda göreceğiz.

İlgili >> The Verge

[Görsel – The Verge]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER