Teknoloji

LG ana vatanında telefon üretmeye son verecek

lg g8 thinq snapdragon 875

LG için akıllı telefon pazarında işler uzun süredir çok da yolunda gitmiyor. En büyük rakibi Samsung’la rekabette zorlanan şirketin karşısına son zamanlarda Çin’den de güçlü rakipler çıkıyor. Mobil cihaz sektöründe ayakta kalmak için sürekli bir reform ve optimizasyon sürecinde olan şirketin bu doğrultuda ana vatanı Güney Kore’de telefon üretimine son vereceği söyleniyor. Güney Kore merkezli haber ajansı Yonhap’ın verdiği bilgiye göre, şirket Güney Kore’deki üretim tesisini Vietnam’a taşıyacak.

LG’nin ana vatanındaki üretim tesisinin odak noktasında şirketin amiral gemisi telefonları bulunuyor. Reuters‘in haberinde bu tesiste şirketin toplam telefon üretiminin beş ila onda birlik kısmının gerçekleştiği belirtiliyor. En iyi akıllı telefonlarına “Kore’de üretilmiştir” damgasını vurmak, şirket için ayrı bir prestij anlamına geliyor. Ancak mobil biriminin uzun süredir kronik biçimde zarar etmesi, LG’nin maliyet düşürecek önlemler almasını zorunlu hâle getiriyor.

Fiyatları artırmak bilançoları dengelemenin başka bir yolu olsa da, bu yoldan gitmek de şu aşamada çok mantıklı görünmüyor. Şirket hâlihazırda daha iyi kameraya ve daha büyük pile sahip, daha iyi performans gösteren telefonlar üreten rakiplerinin arkasında kalmış durumda.

LG’nin mobil birimi için yolun sonu şimdilik oldukça uzun görünüyor. Ancak şirket için sonun başladığı söylenebilir. LG uzun süredir ABD pazarında Apple ve Samsung’un ardından üçüncü tercih olarak değerlendiriliyor. Buna ek olarak, şirketin ana vatanı Güney Kore’de de hâlâ sadık bir kullanıcı kitlesi bulunuyor. Ancak Güney Kore’deki üretim faaliyetlerini sürdüremeyecek noktaya gelmesi, LG’nin mobil cihaz pazarındaki işlerinin biraz daha zorlaşacağı anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER