Teknoloji

LG güncellenen webOS TV SDK ile geliştiricilere yeni imkanlar sunuyor

lg-webos-tv-250614

Akıllı TV pazarı nispeten daha uygun maliyetlere sahip Apple TV, Chromecast, Fire TV ve benzeri set üstü cihazlarla yarışıyor ve avantaj kaybediyor gibi görünse de, LG webOS planlarından vazgeçmiyor. Şirket daha fazla geliştiriciyi çekmek için yeni geliştirici araçları yayınlıyor. Yeni çıkan webOS TV SDK sayesinde geliştiriciler LG’nin TV’leri için uygulamalar geliştirebilecek, bunları TV emülatöründe test edip daha sonra yeni uygulama mağazasından dağıtılması için paketleyebilecek.

SDK Windows, Mac ve Linux platformlarını destekliyor, kodlama sürecini hızlandıracak çeşitli şablonlar da bulunuyor.

LG ilk webOS TV’lerini ocak ayındaki CES 2014’te göstermiş, platformu oturma odası için yetenekli ancak kolay kullanımlı kullanıcı arayüzü sayesinde ideal olarak konumlandırmıştı. Renkli unsurlara sahip kullanıcı arayüzüne ek olarak, LG’nin TV’leri kurulum süreci sırasında yardımcı olan, daha sonra da çeşitli özellikleri ön plana çıkaran animasyon karakterleriyle dikkat çekiyor.

LG’nin webOS SDK güncellemesinin zamanı ilginç sayılabilir. Bugün başlayacak Google I/O’da Android’in TV’lere özel versiyonu Android TV’nin ortaya çıkması bekleniyor.

Bu arada Apple’ın da yılın ilerleyen aylarında Apple TV’nin yeni versiyonunu çıkaracağı tahmin ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER