ManşetlerTeknoloji

LG’den CES 2024 öncesi yeni nesil ultra-hafif dizüstü bilgisayarlar

lg gram 2024

Elektronik devi LG, önümüzdeki yıl tüketicilere sunulacak olan ultra-hafif dizüstü bilgisayar serileri LG Gram ve LG Gram Pro’nun yeni modellerini tanıttı. Bu yeni modeller, pazarın giderek artan OLED ekran ve grafik performansı taleplerine cevap veriyor.

Yenilikçi tasarımıyla dikkat çeken LG Gram Pro serisinde, özellikle daha güçlü grafik kartı donanımları ile profesyonel kullanıcıların dikkatini çekiyor. Standart modellere kıyasla tasarımda da iddialı bir duruş sergilenirken, LG Gram Style serisi, modaya uygun tasarımı ile öne çıkacak gibi görünüyor.

LG Gram Pro serisi, bu yıl 16 ve 17 inçlik modeller ile beraber aynı zamanda 2’si 1 arada özelliklere sahip olan LG Gram Pro 2-in-1’i de içeriyor. Gram Pro 16 modeli, standart Wide Quad ekran versiyonunun yanı sıra OLED ekran seçeneği ile de sunulmakta. Gram Pro 2-in-1 modeli ise laptop ve tablet olarak iki farklı kullanım imkânı sunarken, dokunmatik ekran, 360 derece ayarlanabilir menteşe ve şarj edilebilir kablosuz kalem özellikleri ile dikkat çekiyor.

lg gram pro

Tüm cihazlar, NVMe PCIe 4.0 SSD, NVIDIA GeForce RTX 3050 grafik kartı ve yüz tanıma özellikli FHD webcam ile donanımlı olacak. AI işlemleri, cihaz üzerinden lokal olarak işlenecek şekilde tasarlanmış bulunuyor.

LG Gram standart serisinde dört farklı ekran boyutu var

Standart LG Gram serisi ise, 14, 15, 16 ve 17 inç ekran boyutlarında sunulacak ve Intel Core Ultra işlemci serisini içerecek. Tüm modellerde yer alan Full-HD kameralar, özellikle iş amaçlı seyahatler sırasında beklenmedik Zoom çağrıları için kullanışlı olacak. En hafifi 2.42 pound ağırlığında olan bu modeller, hafiflikleriyle de dikkat çekiyor. İki en büyük modelin 2,560 × 1,600 ekran çözünürlüğü, video izleme, internet üzerinde uzun süreli okuma veya fotoğraf düzenleme gibi işlemler için uygundur.

lg gram

LG’nin yeni Gram model serisinde LG Gram Link uygulaması da yer alıyor. Şirketin belirttiğine göre bu uygulama, dosya paylaşımı, fotoğraf transferi ve bilgisayar ile Android veya iOS cihazlar arasında ekran yansıtma gibi işlemleri kolaylaştıracak. Uygulama ayrıca AI desteği ile fotoğraflarınızı kategorize edebilecek ve anahtar kelimeler aracılığıyla resim aramalarını basitleştirecek. LG Gram Pro modellerinde ise işlemci olarak Intel Core Ultra 5 veya Ultra 7 serisi mevcut olacak. Pro serisinde yer alan işlemciler, Intel’in AI Boost NPU donanımı içerecek ve böylece performansın artırılmasına yardımcı olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER