Teknoloji

LG katlanabilir dizüstü bilgisayar pazarına Gram Fold ile merhaba diyor

lg gram fold

LG Gram Fold adını taşıyan ilk katlanabilir dizüstü bilgisayarını tanıttı. Böylelikle şirket giderek büyüyen ancak bir taraftan da niş yönünü koruyan bu ürün kategorisinin en yeni oyuncusu oldu. Tıpkı Asus Zenbook 17 Fold ve Lenovo ThinkPad X1 Fold gibi, Gram Fold da devasa bir tablet olarak da kullanılabilen bir dokunmatik ekranlı cihaz. Ekran tamamen açıldığında kullanıcıların karşısına 17 inçlik bir tablet çıkıyor.

Bu OLED ekranın çözünürlüğü 2560 x 1920 piksel. Kullanıcılar diledikleri takdirde Gram Fold’u Bluetooth klavyeyle eşleştirerek bir tür “iş istasyonu”na dönüştürebiliyor. Kalem desteği sayesinde Gram Fold’un büyük ekran alanını yazım ve çizim işleri için kullanmak da mümkün oluyor.

Gram Fold katlandığında ise kullanıcıların karşısına 12 inçlik bir ekran alanı çıkıyor. Ekranın alt bölümü ise yazı için bir klavyeye dönüşüyor. LG’den yapılan açıklamada, Gram Fold’un dayanıklılığının test edildiği ve cihazın ekranda herhangi bir hasar olmadan 30 bin kez katlanabileceği belirtildi.

Samsung, katlanabilir ekranlı telefonlarının menteşelerini yaklaşık 200 bin kez test ediyor. Ancak insanların gün içinde telefonlarına tablet veya bilgisayarlardan daha sık baktıklarını ve bu nedenle katlanabilir telefonların daha sıkı bir yoğunluk testinden geçmesinin normal olduğunu belirtmek gerekiyor.

LG Gram Fold hangi özelliklere sahip?

LG Gram Fold, 13. nesil Intel Core i5 işlemciyle geliyor. Şirket bu işlemciye eşlik eden RAM’in bir LPDDR5 5200 bellekten 15 kat daha hızlı olduğuna dikkat çekiyor. Yazılım tarafında ise kullanıcıları Windows 11 karşılıyor. Sync On Mobile uygulaması sayesinde telefon ve Gram Fold arasında daha hızlı şekilde veri transferi yapılabiliyor.

LG Gram Fold, ilk olarak LG’nin ana vatanı Güney Kore’de satışa sunulacak. Ekim ayında kullanıcılarla buluşacak cihazın fiyat etiketinde 4.99 milyon won (100 bin 884 TL) yazacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER