Teknoloji

LG Gram 2021 dizüstü bilgisayarlar 11. nesil Intel Core işlemcilerle geliyor

lg gram 2021

LG, 2021 Gram dizüstü bilgisayar serisini duyurdu. Yeni bir tasarımın yanı sıra bazı dahili yükseltmeler içeren toplam beş model var. Bunların arasında üç kapaklı model (Gram 17, Gram 16 ve Gram 14) ve iki dönüştürülebilir model (Gram 2-in-1 16 ve Gram 2-in-1 14) yer alıyor.

LG, Gram serisinin simge niteliğindeki özelliklerini değiştirmedi. LG Gram dizüstü bilgisayarlar şaşırtıcı derecede hafif olmalarıyla bilinir, “Gram” adı da buradan gelir. Gram 17, önceki modelle aynı ağırlıkta, sadece 1.35 kg. 17 inçlik bir dizüstü bilgisayarı üç 1.5 kilogramın altında görmek son derece olağandışı ve birini kullanmak gerçekten aklınızı karıştıracaktır. Gram 16 sadece 1.19 kg iken, Gram 14 ise sadece 1 kg ağırlığa sahip.

LG Gram 17
LG Gram 17

2021 modeline taşınan 2020 Gram 17’nin bir diğer harika özelliği ise 16:10 ekran oluyor. Bu ekran geleneksel 16:9 görüntü oranlı panelden daha fazla dikey alan sunuyor. Buna ek olarak LG, yeni kapaklı modellerin yüzde 90 ekran-gövde oranına ulaşan, yeni bir “dört kenarlı ince çerçeve tasarımına” sahip olduğunu söylüyor. LG’nin yayınladığı fotoğraflardan da anlaşılacağı gibi, çerçeveler oldukça küçük görünüyor ve bu da her şeye daha güzel ve modern bir hava veriyor. Ayrıca LG klavye ve dokunmatik yüzeyin “rahatlık ve verimlilik için” genişletildiğini söylüyor.

LG Gram 17
LG Gram 17

En önemli yükseltmeler ise içeride bulunuyor. Yeni Gram dizüstü bilgisayarların tümü Intel’in 11. Nesil Core işlemcilerine sahiptir ve Iris Xe grafikleri veya UHD grafikleri ile birlikte geliyor. Tüm modeller, dizüstü bilgisayarın en az dokuz saatlik pil ömrü, hızlı bir şekilde uykudan uyanma ve diğer özellikleri onaylayan bir Intel rozeti olan Intel’in Evo programı tarafından da onaylanmıştır.

LG Gram 2021 modelleri pil ömrüyle de etkileyecek

LG; Gram 17, Gram 16 ve 16 2’si 1 arada modellerle 19,5 saate kadar pil ömrü görebileceğinizi iddia ediyor. LG kıdemli başkan yardımcısı ve şirketin BT iş birimi başkanı Jang Ik-hwan, “Eşi görülmemiş taşınabilirlik ve birinci sınıf performansla eşanlamlı olan LG gram markası, ultra hafif ve ince dizüstü bilgisayar pazarı için çıtayı yükseltmeye devam ediyor.” dedi. “Daha zarif, daha rafine tasarımlar ve 16:10 en boy oranlı ekranlar ile hafifliklerini korurken, en yeni LG gram serimiz tüketicilere gittikleri her yerde daha iyi üretkenlik ve daha sürükleyici izleme deneyimleri yaşama olanağı sağlıyor.”

LG Gram 17
LG Gram 17

Yeni dizüstü ve 2’si 1 arada bilgisayarların fiyatları ve ne zaman piyasaya çıkacakları henüz açıklanmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER