Teknoloji

LG 2018 model Gram dizüstü bilgisayarlarıyla tüm gün pil ömrü vadediyor

lg gram

LG ince ve hafif gövdeli Gram dizüstü bilgisayarlarının yenilenmiş versiyonlarını gelecek ay düzenlenecek CES’in öncesinde duyurdu. LG, Gram serisi altında; 13.3 inç, 14 inç ve 15 inç olmak üzere üç yeni modelin duyurusunu gerçekleştirdi.

2018 model Gram dizüstü bilgisayarlarda Intel’in 8. nesil Core i5 ve i7 işlemcileri, SSD depolama birimleri ve ikinci SSD sürücü seçeneği gibi unsurlar da bulunuyor. LG’nin Gram dizüstü bilgisayarları çok ince ve hafif olmalarıyla bilinir. Bu yılın modelleri de 13.3 inç ve 14 inçlik modellerde sadece 900 gramın biraz üstünde, 15 inç model için ise 1100 gramın biraz altında olan ağırlıklarla bunu sürdürüyor.

LG, bu yılın başlarında çıkardığı Gram 14 dizüstü bilgisayarın 23 saate varan pil ömrüne sahip olduğunu belirtmişti, ancak bu sonuca neredeyse on yıllık bir benchmark testiyle varmıştı. LG, bu iddiasını 2018 modelleri için de tekrarlıyor. Bu sefer de pil tahminleri için MobileMark’ın 2014 versiyonunu kullanıyor. LG, 13.3 inç modelin 22.5 saate, 14 inçliğin 21.5 saate, 15 inçliğin ise 19 saate varan çalışma ömrü sunduğunu dile getiriyor. Pillerin büyüklükleri de, 2017 modellerinde bulunan 60 vat-saate göre daha da artırılarak 72 vat-saate çıkarıldı.

Qualcomm’un PC üreticilerine ARM tabanlı Windows 10 dizüstü bilgisayarlar üretme imkanı sunmasıyla birlikte, Intel tabanlı makinelerin de pil ömrü konusuna daha fazla yoğunlaşacağını görüyoruz. Samsung’un da 2018 model Notebook 9 serisinde daha büyük kapasiteli piller kullanılıyor. Şimdiyse LG yeni PC’leriyle, tek bir şarjla bir güne varan çalışma imkanı sunduğunu söylüyor.

Eğer Intel tabanlı makineler ARM tabanlı cihazlardan beklenen çalışma ömürlerinin yakınına gelebilirse, o hâlde gelecek yıl bizleri ilgi çekici bir pil ömrü savaşı bekliyor. Aslında daha önce de “tüm gün” olarak nitelendirilen pil ömrü vaatleri gördük, ancak bunlar pratikte pek başarılı olamadı. LG’nin yeni Gram dizüstü bilgisayarlarının performansını da gelecek ay CES’te görme imkanı yakalayacağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER