Teknoloji

LG GPad X2 8.0 Android tabletin işareti verildi

lg gpad x2 8.0LG’nin GPad X2 8.0 Plus olarak adlandırılan en son tableti, Amerikalı mobil operatör T-Mobile’ın web sitesinde yer alan bir destek sayfası sayesinde görüldü. Bu beklenen tabletin dikkat çeken en önemli özelliği, GPad Pack Plus adını taşıyan, hantal görünümlü yerleştirme istasyonu oluyor.

Android Police‘in haberine göre, ayak niteliğindeki bu yerleştirme istasyonu stereo hoparlörler, USB portu, 4400 mAh kapasiteli dahili pil gibi özellikler barındırıyor. Teknik özellikler listesine baktığımızda, cihazın 8 inç 1080p çözünürlüklü ekran, 5 megapiksel çözünürlüklü ön ve arka kameralar, 1.4 GHz işlemci, 2 GB RAM gibi özelliklere sahip olduğunu görüyoruz. Ayrıca Android 7.0 Nougat ile yüklü olarak geliyor.

Bu cihazın ne kadara satılacağına dair net bir bilgi henüz yok. LG, ilk 8 inç G Pad tableti 2013 yılında çıkarmıştı. Bu modelle birlikte o seriye dönüş yapılıyor. GPad X2 8.0 Plus daha önceki modellere göre biraz daha alt segmentlere hitap ediyor. Ancak yerleştirme istasyonuyla segmentteki diğer ürünlerden farklılaşıyor.

Daha önceki G Pad modeli IFA 2013’te çıkarılmıştı. Bunu ve yeni cihaza dair ipucunun ortaya çıkış zamanını dikkate alırsak, LG’nin yeni tabletini gelecek ayın başında Berlin’de düzenlenecek IFA 2017’de görebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER