Manşetler

LG gerilebilir ekranıyla elektronik cihazlarda yeni biçimlere kapı açacak

lg gerilebilir ekran

LG akıllı telefon hayallerinden vazgeçmiş olabilir ancak şirket, yüksek kaliteli ekranların önde gelen üreticileri arasında yer almaya devam ediyor. LG’nin ekran iştiraki LG Display, Sony ve Apple gibi büyük şirketler de dahil olmak üzere çeşitli şirketlerin önde gelen ekran tedarikçileri arasında yer alıyor. Aslında, OLED ekranlı bir ana akım tüketici elektroniği ürünü kullanıyorsanız, bunların ekranlarının LG veya Samsung kaynaklı olma olasılığı yüksektir.

Samsung Display gibi LG’nin ekran bölümü de, şeffaf OLED ekranlardan katlanabilir ve yuvarlanabilir ekranlara kadar çeşitli ekran yeniliklerine öncülük ettiği için sıklıkla haberlerde yer almıştır. Bu yılın başlarında LG, dünyanın en büyük OLED ekranı (97 inç) olarak nitelendirilen LG OLED.EX ile yeniden manşetlere çıkmıştı. LG, akıllı telefon bölümünü kapatması nedeniyle yuvarlanabilir ekranlı akıllı telefon konseptini hayata geçiremese de, şirket şimdi tamamen yeni bir ekran konseptinde öncü olmayı umuyor.

LG Display kısa süre önce, dünyanın ilk yüksek çözünürlüklü gerilebilir ekranı olduğunu iddia ettiği bir ekranı da sergiledi. Şirket, bu yeni panelin sektördeki; 100 PPI piksel yoğunluğu ile %20 gerilebilirlik elde eden ilk panel olduğunu iddia ediyor.

LG’nin gerilebilir ekranının özellikleri

lg

LG’nin gerilebilir ekran prototipi 12 inç genişliğindeyken, gerektiğinde 14 inç’e kadar uzatılabilir. LG, “serbest biçimli” gerilebilir ekranının, esneme yeteneğinin yanı sıra, bozulma veya hasar korkusu olmadan katlanabilir ve bükülebileceğini de doğruluyor. Şirket, bu esnekliği elde etmek için kullanılan teknolojiyi açıklamakta oldukça ketum davranıyor. Ekranla ilgili blog yazısında, bu paneli yapmak için kullanılan malzeme olarak “son derece esnek film tipi bir alt tabakaya” atıfta bulunuyor. Bu, kontakt lens yapmak için kullanılan silikon bazlı malzemenin aynısıdır.

Ekranı daha da ilginç yapan şey, bir OLED paneli gibi görünmemesi oluyor. LG, gerilebilir ekranın bir ışık kaynağı olarak 40μm’den daha az piksel aralığına sahip bir mikro LED ışık dizisi kullandığını dile getiriyor. Ek olarak, bu panel aynı zamanda esnek ve dayanıklı olmasını sağlayan esnek bir S-form yaylı kablolu sistem kullanıyor. 100 PPI piksel yoğunluğu, akıllı telefon standartlarına göre düşük olsa da, dizüstü bilgisayarlar ve monitörler de dahil olmak üzere daha büyük aygıtlar için mükemmel şekilde kullanılabilir. Bununla birlikte, mevcut haber resmindeki ekranın düşük çözünürlüğü göz önüne alındığında, bunu bir akıllı telefona ekranına dönüştürme şansı düşük kalıyor.

LG, gerilebilir panelinin ekranları kullanmanın tamamen yeni yollarını açacağına inanıyor. Gerilebilir ve katlanabilir form faktörü, giysi ve deriden mobilya ve otomobillere kadar sıra dışı nesnelere bağlanmasına olanak tanıyacaktır. Şirket, bu gerilebilir ekranın ana akım kullanıcılara ulaşmasını bekledikleri bir zaman çerçevesi vermekten kaçınsa da, bu projeyi fazla gecikmeden tamamlamayı düşündüklerini söyledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER