Teknoloji

LG geliştirici sitesini ay sonunda kapatıyor

lg velvet

Akıllı telefon pazarından çıkacağını açıklayan LG, en yeni amiral gemisi telefonları için üç yıl boyunca yazılım güncellemesi sözü vermişti. Şirket böylelikle cihazlarının yaşam süresini uzatmayı ve sadık kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratmamayı amaçlamıştı.

Ancak bu durum LG’nin akıllı telefon pazarından çekilmesinin hiçbir etkisinin olmayacağı anlamına gelmiyor. Güney Koreli şirket, önümüzdeki aydan itibaren cihazın açılışı için gerekli fabrikasyon bilgilerini yükleyen programın (bootloader) kilit açma anahtarlarını paylaşmayacak.

LG’nin geliştirici sitesinde, sitenin 31 Aralık 2021 itibarıyla kapanacağı bilgisi veriliyor. Bu da web sitesindeki tüm bilgilerin ve bootloader kilidini açma anahtarlarının siteden kaldırılacağı anlamına geliyor.

Dolayısıyla LG telefonunu biraz daha uzun süre kullanmak ve özel bir ROM yüklemek isteyenlerin ellerini çabuk tutması gerekiyor. Şirketin sadık kullanıcıları için bunun mevcut cihazların kullanım süresini uzatmak için son fırsat olduğu söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER