Teknoloji

LG G9 köklerine bağlı kalan bir telefon olabilir

lg g9

LG, ezeli rakibi Samsung’un yeni Galaxy S serisi telefonuna yanıt vermek için daha basit bir yaklaşımı benimseyebilir. Ünlü duyumcular OnLeaks ve CashKaro tarafından paylaşılan ve LG G9 için hazırlandığı söylenen tasarım taslağı, LG’nin G8X‘in çizgisinden çok uzaklaşmayacağını işaret ediyor.

Paylaşılan görsellerde göze ilk olarak, G8X’te iki olan arka kamera sayısının dörde çıkması çarpıyor. LG’nin Android ekosisteminde modern zamanları yakalama hamlesi olarak parmak izi tarayıcısını ekranın içine yerleştirmesi de dikkat çeken noktalardan biri oluyor. Ekranın büyüklüğünün 6.7 ila 6.9 inç arasında olacağı söyleniyor.

LG’nin tedbirli yaklaşımının bir parçası olarak ön kameranın da ekranın üstündeki su damlası şeklindeki çentiğe yerleştirildiği görülüyor. 3.5 mm. kulaklık jakından vazgeçilmemesi de özellikle göze çarpıyor. Samsung’un Galaxy S11 ile birlikte 3.5 mm. kulaklık jakına veda edeceği konuşuluyor. Bu iddianın gerçekleşmesi durumunda G9, Bluetooth kulaklıklardan ve kulaklık adaptörlerinden hoşlanmayanlar için uygun bir tercih hâline gelebilir.

LG G9 ne zaman tanıtılacak?

G9’un ne zaman tanıtılacağı konusunda şimdilik somut bir işaret bulunmuyor. Ancak LG’nin geçmiş çıkış takvimleri, G9’un şubat ayının sonlarında Barselona’da gerçekleştirilecek 2020 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılması ihtimalinin kuvvetli olduğunu gösteriyor.

LG’nin bu temkinli yaklaşımının nasıl bir karşılık bulacağı konusunda şimdiden bir şey söylemek pek kolay değil. Ancak en büyük rakibi Samsung’un riskler aldığı bir ortamda, mobil cihaz pazarında zor günler yaşayan LG’nin daha muhafazakâr bir tavır takınmasının ilginç olduğu söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER