Teknoloji

Yakında tanıtılacak G8X ile LG kendisi için bir ilki deniyor

lg g8x
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG G8S modeliyle çok yakında tanışmaya hazırlanırken, o telefonun daha gelişmiş bir versiyonuyla ilgili dedikodular ortalıkta dolaşmaya başladı. LG G8X modelinin gelecek ay Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek IFA fuarında resmiyet kazanması bekleniyor. Bu telefonun en önemli özelliklerinden bir tanesi de ortaya çıktı.

LG’nin G8X ile birlikte ilk kez bir Android telefonunda ekran içi parmak izi okuyucusuna yer vereceği belirtiliyor. OnLeaks de bu telefona ait olduğu iddia edilen ilk fotoğrafları yayınladı.

Ekran içi parmak izi tarayıcısına geçiş yapmak LG için büyük bir değişiklik olacaktır. Örneğin, LG G8S modelinde üç farklı ekran kilidi açma yönteminin kullanıldığını gördük. Bunlar arkaya yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı, 3D uçuş süresi kamerasıyla sunulan yüzle kilit açma ve bu telefonda ilk kez gördüğümüz, Hand ID adını taşıyan, avuç içiyle kimlik doğrulama olarak sıralanıyordu.

Taslak fotoğraflardan anladığımız kadarıyla telefonda su damlası biçiminde çentik olacak. Bu da LG’nin G8 ailesinde yer verdiği avuç içi ve yüz tarama görevli bileşenlerden vazgeçeceğine ve işin yükünü ekran içi parmak izi okuyucusuna vereceğini gösteriyor.

Aynı zamanda G8X’te LG’nin orijinal G8 modelinde yer alan Crystal Sound OLED hoparlör teknolojisi de bulunmayacak gibi görünüyor. Fotoğraflarda telefonun tepesine yerleştirilmiş geleneksel bir hoparlör görülüyor.

lg g8x

LG G8X daha geleneksel bir yaklaşıma sahip olacak

Yine de, bu taslak fotoğraflar OnLeaks’in sızan CAD dosyalarından yola çıkarak hazırladığı çalışmalar, yani LG’nin göstereceği ürünün son tasarımı bundan daha farklı olabilir. Ne var ki, OnLeaks de sızıntılar konusunda iyi bir geçmişe sahip durumda.

LG G8X’te bulunacak özelliklerle ilgili olarak Android Central, cihazın selefi gibi Snapdragon 855 ile çalışacağını söylüyor. Diğer özellikler ise henüz sızmadı. Ancak tüm bunların doğru olduğunu varsayarsak LG’nin, deneysel nitelikteki G8’den sonra biraz daha geleneksel çizgi izleyip güvenli sularda yüzmeyi tercih edeceğini söyleyebiliriz. Bu geleneksel tasarım, giderek daha göz alıcı ve çarpıcı özelliklerin ön plana çıktığı pazarda yeterli olacak mı, bunu LG G8X modeli tanıtıldıktan sonra göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER