Teknoloji

LG G8S ThinQ ile standart G8 ThinQ’ya doping yapıyor

lg g8s thinq

LG, geçtiğimiz şubat ayında gerçekleştirilen 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2019) G8 ThinQ ve 5G destekli V50 ThinQ modellerini gözler önüne çıkarmıştı. LG G8S ThinQ modelinin ise sadece ismi anılmıştı. O dönemde sadece ismi anılan cihaz, sonunda resmen gözler önüne çıktı.

G8S ThinQ, teknik açıdan standart G8 ThinQ’ya benzer özellikler taşıyor. Ancak telefon arkasına eklenen üçüncü kamerayla G8 ThinQ’dan ayrışmayı başarıyor. Buna ek olarak, telefonun önüne de Uçuş Süresi (ToF) teknolojisini taşıyan “Z kamera” ekleniyor. G8S ThinQ’nun genel hatları itibarıyla da daha hoş bir görüntüye sahip olduğu söylenebilir.

LG, MWC 2019 sırasında G8S ThinQ’nun çıkış tarihi konusunda da bilgi vermemişti. Şirket bu konudaki merakı da sonunda giderdi. LG G8S ThinQ; bu ay itibarıyla Avrupa, Latin Amerika, Afrika ve Orta Doğu’da belli ülkelerde satışa sunulacak.

G8S ThinQ’nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 855 yonga set bulunuyor. Bu yonga sete 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı eşlik ediyor. Telefona enerjisini veren 3500 mAh kapasiteli pil ise Qualcomm Quick Charge 3.0 desteğine sahip. Akıllı telefonun 6.2 inçlik OLED ekranı 2248 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. Bu ekranın görüntü oranı ise 18.7:9. Standart LG G8 ThinQ’da 3120 x 1440 piksel çözünürlüklü 6.1 inç OLED ekran bulunuyor. Bu da G8 ThinQ’nun daha keskin bir ekrana sahip olduğu anlamına geliyor.

LG G8S ThinQ’nun üç lensli arka kamera modülü; 13 megapiksellik geniş açılı sensör, 12 megapiksellik standart sensör ve 12 megapiksellik telefoto sensörden oluşuyor. G8 ThinQ’nun standart versiyonunda telefoto lens bulunmuyor. Telefonun önündeki çift kameralı kurulum ise 8 megapiksellik standart sensör ve ToF kamerasından oluşuyor.

Tıpkı LG G8 ThinQ’da olduğu gibi, G8S ThinQ’da da biyometrik doğrulama için Hand ID ve Face Unlock çözümleri bulunuyor. Cihazın arka paneli üzerinde de bir parmak izi tarayıcısı yer alıyor. LG’nin Air Motion adını verdiği hareketle kontrol özellikleri de G8S ThinQ’da mevcut.

LG G8S ThinQ için fiyat ve kesin çıkış tarihi gibi bilgiler şu an için açıklanmış değil. Akıllı telefon Ayna Beyazı, Ayna Mavisi ve Ayna Siyahı renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER