Teknoloji

LG G8’in OLED ekranı hoparlör gibi çalışacak

lg g8 thinq
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG G8 ThinQ hakkındaki çeşitli bilgileri resmi duyuru öncesinde paylaşmaya devam ediyor. Şirketin bu doğrultudaki son duyurusu ise telefonun ses yetenekleriyle ilgili. Telefonda LG’nin daha önce televizyonlarında da kullandığı “Kristal Ses OLED” markası kullanılıyor. Bu da cihazın tüm ekranının aynı zamanda hoparlör işlevi görebildiği anlamına geliyor.

LG’nin G8 ThinQ’da bu teknolojiyi tercih edebileceğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Şirket yaptığı açıklamayla G serisinde ilk kez LCD dışında bir panel kullanacağını da ilan etmiş oldu.

Bu durum LG G8’de standart bir hoparlör ızgarası olmayacağı anlamına gelmiyor. Akıllı telefonun alt kısmında telefon görüşmelerinde ve başka senaryolarda kullanılacak bir hoparlör ızgarası da buluncak. Bu ızgara, ekranla eşleştirilebilecek. Böylelikle çift kanallı bir stereo ses deneyimi de sağlanmış olacak. LG’nin imzalarından biri olan Quad DAC ses teknolojisi de G8 ThinQ’da kulanıcıların karşısına çıkacak. Bu da akıllı telefonda 3.5 mm. kulaklık jakının olacağı anlamına geliyor. Boombox Speaker özelliği ise telefon bir yüzeye koyulduğunda bas kalitesi daha yüksek bir ses çıkışı almayı mümkün kılıyor.

LG G8 ThinQ, ToF sensörüne sahip 3D ön kamerayla birlikte gelecek. Akıllı telefonun resmi duyurusu 24 Şubat tarihinde yapılacak.

İLGİLİ HABERLER