Manşetler

LG G8 ThinQ ekrana dokunmayı zorunluluk olmaktan çıkarıyor

lg g8 thinq

LG G8 ThinQ hakkındaki bilgileri bir süredir resmi kanalları aracılığıyla paylaşıyordu. Güney Koreli şirket, yeni amiral gemisi telefonunu 2019 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2019) kapsamında düzenlediği etkinlikte ilk 5G telefonu V50 ThinQ ile birlikte tanıttı.

G8 ThinQ tasarım bakımından herhangi bir sürpriz yapmıyor. Akıllı telefon görsel bakımdan duyurulmasından önce ortaya çıkan sızıntıları destekliyor. Ancak LG’nin en yeni amiral gemisi yazılım tarafında ilginç özellikler barındırıyor. Şirketin daha önceden varlığını doğruladığı Time of Flight kameranın gücünden yararlanan G8 ThinQ, Hand ID isimli yeni bir biyometrik güvenlik çözümü sunuyor. Bu çözüme Air Motion adı verilen yeni hareketle kontrol özelliği de ekleniyor.

Hand ID, Z Kamera adı verilen Time of Flight sensörünü kullanarak avuç içindeki damarların bir haritasını çıkararak üç boyutlu bir görüntü oluşturuyor. Avuç içi kaydedildiğinde eli telefonun ekranının yaklaşık 150 ila 200 mm. üstünde tutarak cihazın kilidini açmak mümkün oluyor.

Telefonun kilidinin açılmasının ardından ise devreye Air Motion giriyor. Air Motion ile kullanıcılar çalan müziği yönetmek, alarm ve zamanlayıcıyı kontrol etmek, ekran görüntüsü almak gibi işleri ekrana dokunmadan yapabiliyor. Farklı el hareketleri farklı işlevleri kontrol ediyor. Ancak bu hareketlerin hepsi ekrana dokunmadan, ekranın biraz yukarısında yapılıyor.

LG G8 ThinQ, 6.1 inç Quad HD+ çözünürlüklü OLED ekranına entegre bir hoparlör modülüne sahip. Quad DAC, Boom Box ve DTS:X 3D Surround Sound desteği de telefonun ses kanadındaki diğer özellikleri arasında yer alıyor. 3.5 mm. kulaklık jakını koruyan G8 ThinQ, cam ve metalin buluştuğu bir kasayla geliyor.

LG G8 ThinQ, Qualcomm Snapdragon 855 yonga setiyle geliyor. Bu yonga setine 6 GB RAM eşlik ediyor. 128 GB dahili depolama alanına microSD kart desteğiyle 2 TB daha eklenebiliyor. 3500 mAh kapasiteli pil için hızlı şarj desteği mevcut olsa da, kablosuz şarj özelliği sunulmuyor.

LG G8 ThinQ’nun kamera özellikleriyle ayrılan iki farklı versiyonu bulunuyor. Bir versiyonun arkasında üç, diğerinin arkasında ise iki kamera yer alıyor. Hangi bölgede hangi versiyonun satılacağı konusunda ise karar mobil operatörlere bırakılmış gibi görünüyor.

Çift arka kameralı versiyonda 12 megapiksel çözünürlüklü standart lense 16 megapiksellik geniş açılı lens eşlik ediyor. Üç arka kameralı versiyonda bu gruba 12 megapiksellik telefoto lens dahil oluyor. Her iki versiyonda da ön tarafta 8 megapiksel kamera ve Z Kamera mevcut.

LG G8s ThinQ da MWC 2019 etkinliğinde sessiz sedasız duyuruldu. QuadHD+ yerine Full HD+ çözünürlüklü OLED FullVision ekran barındıran G8s ThinQ, standart modelle aynı işlemciye ve ön kamera donanımına sahip. Pil kapasitesi 50 mAh daha fazla olan bu versiyonun arkasında üç kamera bulunuyor.

LG G8 ThinQ ne zaman piyasaya çıkacak, fiyatı ne kadar?

LG G8 ThinQ için şimdilik fiyat ve çıkış tarihi açıklanmış değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER