Teknoloji

LG G8 ThinQ ahize hoparlörü yerine ikinci bir ön kamera taşıyabilir

lg g8 thinq

LG G8 ThinQ ile ilgili dedikodu ve sızıntılar son zamanlarda artmış durumda. Bu sızıntıların büyük kısmını hazırlanan taslak tasarımlar oluşturuyor. Taslak tasarımların büyük kısmı, G7 ThinQ ile benzerlik gösteren bir telefonu işaret ediyor. Ancak telefonun ön panelinde ahize hoparlörünün bulunmaması önemli bir fark olarak göze çarpıyor.

G8 ThinQ taslakları da, G7 ThinQ’da olduğu gibi, çentikli bir ekranı, kulaklık jakını ve biraz daha belirgin bir alt ekran çerçevesini gösteriyor. Arka panelde çift lensli kamera modülünün yatay olarak yerleştirilmesi iki telefon arasındaki muhtemel farklardan biri olarak öne çıkarken, ön tarafta da ahize hoparlörünün yerine ikinci bir kameranın daha tercih edildiği görülüyor.

Mevcut taslaklar, G8’in inovatif özelliklerin bazılarından yoksun olduğunu gösteriyor. Ekrana entegre parmak izi tarayıcısı, ön kamera deliği gibi çentik alternatifleri gibi yenilikçi yaklaşımlar G8’de tercih edilmemiş gibi görünüyor.

Başka bir sızıntıda ise LG’nin G8’de ses üretimi için ahize hoparlörü yerine ekranın titreşimlerinden yararlanacağı belirtiliyor. Xiaomi 2014’te, Sharp ise 2016’da söz konusu teknolojiyi kullanmayı denemişti. Ancak bu denemelerde pek de başarılı sonuçlar alınamamıştı. Aradan geçen yıllardaki teknolojik gelişim sayesinde LG’nin daha iyi bir sonuç alması şaşırtıcı olmayacaktır.

LG’nin tüketici elektroniği biriminin küresel iletişim sorumlusu Ken Hong, Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı paylaşımda internette dolaşan taslakların gerçek olmadığını belirtti. LG G8 ThinQ ile gerçekleri öğrenmek için şirketin 24 Şubat’ta Barselona’da düzenleyeceği etkinliği beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER