Teknoloji

LG G8 şubat sonunda Mobil Dünya Kongresi’nde bekleniyor

lg g8

LG gelecek nesil cihazı olarak, daha önce konuşulduğu gibi yeni 5G telefonuna değil, LG G8 modeline odaklanacak.

LG G8’in, şirketin şubat ayı sonunda düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde odaklanacağı ana cihaz olacağı söyleniyor. Koreli haber kaynağı Electronic Times‘a göre, ilk 5G cihazı ise ondan sonra gelecek.

Söz konusu 5G telefonu, LG G serisi amiral gemisi telefonların bir parçası olmayacak, yeni bir serinin başlangıcı olacak. Şirket adına konuşan kıdemli bir yönetici, LG Electronics’in 5G akıllı telefonu G serisinin bir parçası olarak görmediğini, yeni bir marka oluşturulmasının planlandığını kaydetti.

LG G8 bir 4G telefonu olacak. Koreli kaynağın yazdığına göre, sözü edilen takvim cihazın şubat ayı sonunda Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılacağını ve mart ayı içinde piyasaya sunulacağını işaret ediyor. Cihazda 3D kamera ve su damlası biçimde çentik olacak.

5G cihazı ise daha sonra, muhtemelen mart sonu ya da nisan ayı içinde gelecek.

Her ikisinden de önce LG’nin orta segment LG Q9 modelini çıkaracağı söyleniyor. O telefonda da 6.1 inç ekran bulunacak, Qualcomm Snapdragon 660 yongaseti çalışacak. 4 GB RAM, 32 GB dahili hafıza ve 3000 mAh kapasiteli pil de diğer özellikler arasında bulunacak.

Bu akıllı telefonun ocak ayı içinde çıkabileceği belirtiliyor. İlk etapta sadece Güney Kore’de satışa çıkması da söz konusu olabilir.

İLGİLİ HABERLER