Teknoloji

LG G8 Sound on Display teknolojisiyle gelebilir

lg g8

Samsung‘un akıllı telefonlarında “Sound on Display” olarak adlandırılan ses teknolojisini kullanmayı planladığına dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Hoparlörlerin ekranın arkasına yerleştirildiği bu teknoloji, TV’lerde bir süredir mevcut. Sound on Display teknolojisine sahip televizyonlarını geçtiğimiz yıl CES’te sergileyen LG, telefonlarında da bu teknolojiden yararlanmayı planlıyor gibi görünüyor. LG G8 bu açılımın ilk adımı olacağa benziyor.

LG‘nin yeni amiral gemisinde Sound on Display teknolojisine yer verme ihtimalini gündeme taşıyan ise Twitter’ın ünlü duyum hesaplarından OnLeaks oldu. OnLeaks’in kaynaklarına dayandırdığı tweetinde LG G8’de Sound on Display teknolojisine yer verileceğini belirtti.

LG için akıllı telefonlarda ses deneyimi büyük önem taşıyor. Şirket geçtiğimiz yıl çıkardığı G7 ThinQ modelinde Boombox özelliğiyle tüm telefonu bir ses çemberine dönüştürmüştü. Güney Koreli üreticinin Sound on Display teknolojisini telefonlarında nasıl uygulayacağı merak ediliyor. Akıllara gelen ilk ihtimal sadece ahize hoparlörünün ekranın altına entegre edilmesi olsa da, LG’nin ana hoparlörü de ekran altına taşıyabileceği belirtiliyor.

LG G8 henüz ufukta görünmüş değil. Şubat ayının sonunda Barselona’da gerçekleşecek MWC 2019 tanıtım için uygun bir sahne gibi görünse de, LG’nin bir süre daha beklemesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER