Teknoloji

LG G8 4K LCD ekranla birlikte gelebilir

lg g7 thinq
lg g8
LG G7 ThinQ

LG bir süre önce bundan böyle akıllı telefon çıkarırken standart bir takvimi takip etmeyeceğini açıklamıştı. Ancak bu açıklamaya rağmen, LG G8 ile ilgili iddialar şimdiden etrafta dolaşmaya başladı. Son iddiaya göre, akıllı telefon 2019’un ilk yarısında 4K çözünürlüklü bir LCD ekranla resmiyet kazanacak.

Bu dikkat çekici iddianın sahibi ünlü Twitter duyumcusu IceUniverse. IceUniverse paylaşımında G8 ile ilgili başka bir detay vermezken, iddiasının kaynağı konusunda da sessiz kalmayı tercih etti. Ancak ünlü duyumcunun geçmişteki isabet oranı, söylediklerinin dikkate alınması için yeterli altyapıyı sağlıyor.

Akıllı telefonlarda hâli hazırda 4K çözünürlüklü ekranlara pek fazla rastlanmıyor. Bunun en önemli nedeni olarak mobil cihazlara uygun 4K içeriklerin sayısının fazla olmaması gösterilse de, Netflix aboneleri diledikleri hâlde destekleyen telefonlar üzerinden 4K çözünürlüklü dizi ve filmlere erişebiliyor. Ancak ekstra çözünürlük daha yoğun pil tüketimine sebep olduğu için pek çok üretici tercihini görüntü kalitesi yerine uzun süreli kullanımdan yana yapıyor.

Bu durumdan hareketle LG’nin G8’de mevcut telefonlarından daha büyük kapasiteli bir pile yer vermesi veya 4K ekran kullanımdayken pili tasarruflu kullanmayı sağlayacak bir teknoloji geliştirmiş olması muhtemel görünüyor.

Her şeye rağmen, LG G8 ve ekran çözünürlüğü konusunda daha net konuşabilmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER