Manşetler

LG G7 ThinQ ses tarafında daha güçlü olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg g7 thinqGiderek daha fazla üreticinin kulaklık jakını kaldırdığı bir ortamda, LG geleneklere bağlı kalmayı sürdürüyor. Güney Koreli şirket, önümüzdeki hafta ortalarında tanıtılacak LG G7 ThinQ ile ilgili yeni detaylar paylaştı. Bu sefer telefonun sahip olacağı ses özelliklerine değindi.

LG’nin telefonlarında quad-DAC dijital-analog dönüştürücü yer alıyor. Kaliteli kulaklıkları sevenler ve ses tutkunları her zaman bu özelliğin peşinde olmuştur. Günümüzde müzik dinlemenin büyük bir kısmının akıllı telefonlar üzerinden gerçekleştirildiği bir gerçek. Partilerde Bluetooth hoparlörleri telefonlara bağlıyor, spor yaparken kulaklığı akıllı telefona bağlıyor ya da eşleştiriyoruz. Otomobillerde bile akıllı telefonunu araç içi eğlence sistemine bağlayan birçok tüketici bulunuyor. LG bunun farkında, bu nedenle ses deneyimini telefonunda ön planda tutuyor.

LG G7 ThinQ’da göreceğimiz yeniliklerin ilki Boombox Speaker olacak. Bu hoparlörün ses seviyesini 6 desibelden daha fazla oranda artırdığı söyleniyor. Ayrıca cihaz tarafından üretilmiş basları da iki katına çıkaracak. Şirket telefonun içine yeni bir hoparlör yerleştiriyor, aynı zamanda içeride oluşturulmuş ek alanı da bir yankı odası gibi kullanıyor. Eğer bir amfitiyatroda orkestra performansı izlediyseniz, özel olarak oluşturulmuş alanların sesi nasıl güçlendirdiğini fark edersiniz. Ses sistemlerinin çıkışından önce klasik müziğin ses şiddetinin güçlendirilmesi ve ortamda daha büyük kitlelere ulaştırılması bu yolla sağlanıyordu.

lg g7 thinq boombox speaker

Bu tür bir tasarım kullanıcıya cihazından, normal bir akıllı telefon hoparlörüne göre daha kaliteli ses çıkışı almasını sağlayacaktır. Bu özelliğin farkı en çok cihaz bir kutunun veya başka bir yüzeyin üstüne konulduğunda anlaşılacaktır. Yüzey bir güçlendirici gibi davranacak ve sesi daha şiddetli hâle getirecek. Daha önce bu tarz yöntemle çalışan hoparlörler görülmüştü, LG ise bu yöntemi akıllı telefonuyla sunmaya hazırlanıyor.

LG G7 ThinQ ile sunulacak ikinci yenilik ise DTS:X 3D Surround Sound olacak. DTS 2016’da çıkmış ve çevresel ses sistemleri için üç boyutlu sesin yeniden üretilmesini amaçlamıştı. Bu teknoloji öncelikle 7.1 sistemlere yönelmişti, ancak sadece iki hoparlör ve bir subwoofer barındıran normal sistemlerin kullanılmasıyla da bu sesin oluşturulması için yöntemler geliştirilmişti. DTS, benzer bir deneyimi sadece kulaklıklarla da oluşturma yeteneğine sahip hâle geldi. DTS, hem müzik dinlerken hem de film izlerken kulaklıklar üzerinden 3D çevresel ses tadında bir deneyim almanızı sağlayacak. LG’nin 3.5 mm. kulaklık jakını G7’de tutmaya devam etmesinin bir sebebi de bu olabilir.

lg g7 thinq kulaklık jakı

LG, daha önce ses tarafında getirdiği özellikleri G7 ThinQ’da da korumaya devam ediyor. Ses tutkunları için şirket DAC‘nin dört adet dijital analog dönüştürücüye sahip olduğunu ve toplam harmonik bozulmayı sadece yüzde 0.0002 seviyesine düşürdüğünü söylüyor. Bu da sesin hassasiyetini daha da artıracaktır. Son olarak LG, G7’nin MQA formatını destekleyeceğinin de altını çiziyor. Bu format ses kalitesini aynı tutuyor, ancak daha az yer kaplıyor.

LG, G7 ThinQ ile birlikte daha önceki telefonlarında, ses tarafında yer verdiği güçlü özellikleri daha da öteye taşıyor. Bunların gerçek hayatta nasıl deneyim sunacağını test etmeyi şimdiden merakla bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER