Teknoloji

LG G7 ThinQ özel Google Asistan tuşuyla birlikte gelecek

lg g7 thinq

lg g7 thinqLG yeni amiral gemisi telefonunu yakında tanıtmaya hazırlanıyor. LG G7 ThinQ adını taşıyan telefon, 2 Mayıs’ta New York’ta düzenlenecek etkinlikte gözler önüne çıkacak. Telefonun belirleyici özelliği ThinQ olarak anılan yapay zekâ olsa da, cihazda dikkat çekici başka bir unsur daha olacak gibi görünüyor. Telefonda Google Asistan’ı aktive etmek için özel bir tuşun bulunacağı söyleniyor.

CNET’te yer alan habere göre, Google Asistan butonu G7 ThinQ’in sol kenarında yer alacak. Güç butonunu sağ kenara yerleştiren şirket, parmak izi tarayıcısını ise yine telefonun arkasında tutuyor.

Tıpkı yapay zekâ destekli V30S’te olduğu gibi, G7 ThinQ’te de Google Asistan’ın LG tarafından özelleştirilmiş komutları yerine getirmesi bekleniyor.

LG G7 ThinQ, yapay zekâ asistanına özel buton üzerinden erişim sağlayan ilk Android telefonu olmayacak. Samsung Galaxy S8 ve S8+ ile birlikte cihazlarına dijital asistanı Bixby’ye hızlı erişim sağlayacak özel bir tuş yerleştirmişti. G7 ThinQ’te söz konusu butonu devredışı bırakmak için kullanıcılara izin verilip verilmeyeceği ise henüz belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER