Manşetler

LG’nin yeni amiral gemisi LG G7 ThinQ ismiyle çıkabilir

lg g7 thinqEvan Blass, teknoloji dünyasının istihbaratı en güçlü ve duyumları en güvenilir isimleri arasında yer alıyor. Blass, geçtiğimiz şubat ayında LG V30’un yenilenmiş versiyonuna ait bir fotoğraf paylaşmış ve telefonun isminin LG V30S ThinQ olduğunu söylemişti. Ünlü duyumcu yine benzer bir paylaşımda bulundu ve Güney Koreli şirketin yeni amiral gemisinin LG G7 ThinQ ismiyle çıkabileceğini belirtti.

LG’nin G7’nin yanına eklediği ThinQ ismi, akıllı telefonun şirketin yapay zekâ girişimini desteklediği anlamına geliyor. LG V30S ThinQ’te de mevcut olan yapay zekâ ile telefonun kameraları algoritmaların yardımıyla görüntülerin parlaklığını artırıyor. Bu da özellikle düşük ışıklı ortamlarda yakalanan karelerin kalitesini yükseltiyor.

AI CAM isimli özellik ise fotoğraflardaki ana nesneyi analiz ederek kullanıcılara standart modun dışında 8 farklı çözüm modu öneriyor. Bu modlar fotoğrafları çekim açısı, renk, yansıma, ışık ve yansıma gibi kriterler doğrultusunda iyileştiriyor. QLens ise QR kodlarını tarıyor ve belli ürünleri tanıyarak bu ürünlerin en uygun fiyatla nerede bulunabileceği hakkında bilgi veriyor. G7 ThinQ’te de söz konusu özelliklerin bulunması bekleniyor.

LG’nin yeni amiral gemisine ait olduğu söylenen yeni taslak görselleri kısa süre önce gün yüzüne çıkmıştı. Söz konusu görseller 18:9 görüntü oranına sahip ekranı ve dikey olarak yerleştirilmiş çift arka kamerayı göstermişti. Akıllı telefonda Qualcomm Snapdragon 845 yonga setinin bulunması ve bu yonga setine 6 GB RAM ile 3000 mAh kapasiteli pilin eşlik etmesi bekleniyor. LG G7 ThinQ, büyük ihtimalle mayıs ayında resmiyet kazanacak.

İLGİLİ HABERLER