Manşetler

LG G7’de süper parlak 6.1 inç LCD ekran olacak

lg g7 thinq

lg g7 thinqLG, amiral gemisi telefonunu tanıtmadan önce onun özelliklerine dair ipuçları verme geleneğini gelecek hafta çıkacak LG G7 ThinQ için de bozmuyor. Daha önceki sızıntılardan G7’nin ekranında çentiğin bulunacağını biliyorduk. Son olarak LG, ekran teknolojisi hakkında bazı bilgiler verdi.

G7’nin ekranı 6.1 inç IPS LCD panel barındırıyor, bunun çözünürlüğü ise 3210 x 1440. LG özellikle ekranın parlaklığından bahsediyor; bunun 1000 nit değerine kadar çıkabildiğini, bunu yaparken de “Super Bright Display”, yani “süper parlak ekran” olarak nitelendirilen G6‘nın ekranına göre yüzde 30 daha az enerji harcadığını ekliyor. Öte yandan ekran DCI-P3 renk gamının yüzde 100’ünü kapsıyor.

Aslına bakarsanız, söz konusu özellikler çığır açıcı nitelikte değil. Bu nedenle LG’nin “akıllı telefon pazarındaki en parlak ve canlı ekran” iddiasının ne seviyede geçerli olduğunu görmek için LG G7 ThinQ’yu gerçek hayatta görmeyi bekleyeceğiz.

LG, G7’nin tasarımına dair bazı detaylar da veriyor. Ekranın görüntü oranı 19.5:9; bu, iPhone X‘unkiyle aynı. 18:9’luk G6’nın ekranına göre biraz daha uzun olacak. LG, G7’de kavisli sertleştirilmiş cam kullandığını söylüyor, ancak ekranda bir kavis göze çarpmıyor. Bu, muhtemelen LCD teknolojisinin kullanımıyla ilgili görünüyor.

G7’de LCD’ye geri dönüş yapılması biraz sürpriz sayılır. Şirket geçen yılın V30 modeliyle birlikte OLED teknolojisine yönelmişti. Ne var ki, o telefonun ekranı pek beğenilmemişti. Ayrıca LG üretimi Google Pixel 2 XL’in ekranı da bazı şikayetlere neden olmuştu. Aslında LG’nin OLED pazarında ciddi yatırımları ve hedefleri var. LG G7‘nin de bu durumda şirketin ilerlemesini gösteren bir simge niteliğinde olacağı düşünülüyordu. Üstelik OLED, G7’de bulunacağı söylenen çentik bölümünü karartma özelliğinin uygulanması konusunda daha yüksek verim sağlardı. Çünkü OLED, pikselleri birbirinden bağımsız şekilde kapatma imkanı sunuyor.

LG G7 ThinQ, 2 Mayıs’ta resmiyet kazanacak. En taze bilgileri ve detayları her zaman olduğu gibi Teknoblog’da bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER