Teknoloji

LG G7 için ilk resmi işaret LG Wallet Android uygulamasıyla geldi

lg akıllı telefon

LG üst sınıf akıllı telefonlarında güvenli biçimde mobil ödeme yapılabilmesi için LG Wallet isimli bir uygulama yayınladı. Google Play Store’da yerini alan bu uygulamanın asıl dikkat çeken yönü ise ilk etapta sadece LG G7 sahiplerinin bu uygulamayı kullanabilecek olması.

G7 henüz resmiyet kazanmış bir cihaz değil. LG’nin bu telefon üzerinde çalıştığı bilinse de, Güney Koreli şirketten doğrudan ve resmi bir doğrulama gelmemişti. 2018’in ilk çeyreğinde tanıtılması beklenen telefonun başka bir isimle çıkacağına yönelik iddialar ortaya atılsa da, LG Wallet uygulamasının ortaya çıkışı bu ihtimali aşağıya çekiyor.

lg g7LG Wallet uygulamasının Google Play Store sayfasına hâli hazırda erişilemiyor. Bu da şirketin uygulamayı bir yanlışlık sonucunda yayınlanmış olması ihtimalini kuvvetlendiriyor. Uygulamayı erişilebilir olduğu sürede V30 gibi telefonlara indirmeyi başaranlar da LG Wallet’ın çalışmadığını belirtiyor. Ortaya çıkan bilgiler ve ekran görüntüleri, LG Wallet’ın mevcut LG Pay servisinin yerini alacak bir uygulama olduğunu düşündürüyor.

LG G7 MWC 2018’de tanıtılabilir

LG Wallet uygulamasının LG G7 ile birlikte yeniden ve resmi olarak ortaya çıkması şaşırtıcı olmayacaktır. G7’nin şubat ayının sonunda Barselona’da düzenlenecek 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılması muhtemel görünüyor. Son birkaç yıldır amiral gemisi telefonlarına dair detayları resmi duyuru öncesinde paylaşmaya başlayan LG’nin aynı reçeteyi G7 için de uygulaması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER