Teknoloji

LG G7 için LCD panelin tercih edilmesi ihtimali kuvvetleniyor

lg g7LG’nin müstakbel amiral gemisinin adı henüz kesinleşmese de, pek çok kişi telefonu LG G7 olarak anıyor. Cihaza dair dedikodular son zamanlarda biraz daha yoğunlaşırken, bu dedikodulardan sonuncusu telefonun ekran panelini ilgilendiriyor. İddiaya göre, Güney Koreli şirket G7’de OLED yerine LCD bir ekran paneli tercih edecek. OLED’ler LCD’ye kıyasla daha ince ve verimli olsa da, OLED panellerin fiyatı LCD panellerin fiyatını ikiye hatta üçe katlıyor.

Analistlere göre, G7’de maliyetleri aşağıya çekmek için LCD bir panelin tercih edilmesi muhtemel görünüyor. LG’nin mobil biriminin bir süredir zararda olması nedeniyle böyle bir tercihin yapılabileceği belirtiliyor. OLED ekran panellerine geçen akıllı telefon üreticilerinin sayısı her geçen gün artarken, maliyetin hâlâ yüksek olmasının LG’yi temkinli davranmaya ittiği belirtiliyor.

Daha önce çıkan çeşitli haberlerde de, LG’nin yeni amiral gemisinde MLCD+ ekran panelinin kullanılabileceği ifade edilmişti. MLCD+ paneller, standart LCD panellere göre yüzde 35 oranında daha az güç sarfediyor. MLCD+, LCD’ye kıyasla daha parlak bir görüntü de vadediyor.

LG G7 için LCD panelin tercih edilmesinde Apple’ın OLED panelli telefonu iPhone X’un tahminlerden daha az sattığına yönelik öngörülerin etkili olmuş olabileceği belirtiliyor. İlk kez V30 ile OLED panele geçiş yapan LG’nin G serisi için ne zaman OLED’i tercih edeceği hâlâ belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER