Teknoloji

LG G7 gelişmiş ve yetenekli bir iris tarayıcısı taşıyabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg g7LG’nin bugüne kadar piyasaya çıkardığı telefonların büyük kısmında yüz ile kilit açmak için “selfie” yöntemi kullanılıyor. Güney Koreli şirketin müstakbel amiral gemisi LG G7 ile bu yöntemi değiştireceği ve daha yetenekli bir iris tarama sistemine geçiş yapacağı söyleniyor.

LG tarafından yapılan ve LetsGoDigital sitesi tarafından ortaya çıkarılan bir patent başvurusu, yeni sistemi daha detaylı görmeyi sağlıyor. Patent dosyasındaki sistemin G7 dışında LG’nin 2018’de piyasaya süreceği diğer telefonlarda da kullanılabileceği de belirtiliyor. LG’nin sisteminin bir diğer Güney Koreli şirket Samsung’un Galaxy S8, S8+ ve Note 8’e yerleştirdiği iris tarama çözümüyle benzer biçimde işleyeceğine de dikkat çekiliyor.

Sistemin farklı ışık koşullarında gerekli doğrulamayı yapabileceği belirtilirken, LG’nin iris tarama çözümünün üzerine başka güvenlik önlemleri yerleştirme konusunda da çalışmalar yaptığı söyleniyor. Bu önlemlerden birinin de ekranda beliren bir noktayı gözle takip etmek olabileceği ve LG’nin bu yöntem sayesinde sabit görüntülerle güvenliğin aşılmasını engellemeyi amaçladığı ifade edildi.

LG, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Kore Elektronik Fuarı’nda (KES) hem ön kamera hem de iris tarayıcısı olarak kullanılabilen bir modülü görücüye çıkarmıştı. Şirket, henüz söz konusu modülü bir ürüne yerleştirmiş değil. Ancak bu durumun G7 ve sonrasında çıkacak telefonlarla birlikte değişmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

İris tarayıcıları, kullanıcıların gözünü yakın mesafeden kızılötesi ışıkla aydınlatarak çalışıyor. Böylelikle irisin iyi detaylandırılmış fotoğrafları çekilebiliyor. Kızılötesi ışıklar sayesinde irisin normal ışık altında görülemeyen özelliklerini görmek mümkün oluyor.

LG G7 ne zaman tanıtılacak?

LG amiral gemisi G serisi telefonlarını genellikle Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi kapsamında tanıtıyor. Genel beklenti şirketin G7’de de bu gelenekten vazgeçmemesi yönünde. Ancak son zamanlarda LG G7 tanıtımının ocak ayında CES 2018 kapsamında gerçekleştirilebileceğine dair haberler de etrafta dolaşıyor. Bu konuda daha net bir fikir edinmek için biraz daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER