Manşetler

LG G6 Qualcomm Snapdragon 821 işlemiciyle gelecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG G6, 26 Şubatta Barselona’da düzenlenecek etkinlikle resmiyet kazanacak. Telefonun tanıtımı için geri sayımda sonlara yaklaşılırken, cihazın özellikleri de yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Bazı özellikler LG tarafından resmi olarak açıklansa da, bazıları çeşitli yollarla internete sızıyor. Söz konusu sızıntılardan biri, akıllı telefona dair en çok merak edilen sorulardan birine yanıt veriyor.

Qualcomm’un en yeni mobil işlemcisi Snapdragon 835’in üretimi Samsung tarafından gerçekleştiriliyor. Bu ortaklık nedeniyle Samsung, söz konusu işlemcinin kullanımında bazı ayrıcalıklar da kazanıyor. İşlemci, ilk olarak Güney Koreli şirketin yeni amiral gemisi Snapdragon 835’te boy gösterecek. Galaxy S8 ise MWC 2017’de tanıtılmayacak. Bu durum, 26 Şubatta MWC 2017’nin resmi açılışından bir gün önce tanıtılacak olan G6’nın işlemci alanındaki seçeneklerine sınır getiriyor.

Samsung ve Qualcomm arasındaki özel anlaşma ortaya çıkmadan önce pek çok kişi, G6’da da Qualcomm Snapdragon 835 işlemcinin bulunmasını bekliyordu. Ancak bu anlaşmanın ortaya çıkmasıyla birlikte LG G6 için başka işlemcilerin adı geçmeye başladı. İnternete sızan yeni bir fotoğraf, LG’nin tercihini Qualcomm Snapdragon 821’den yana kullandığını gösteriyor. Söz konusu fotoğrafın CES 2017’de gerçekleştirilen gizli bir LG sunumundan alındığı belirtiliyor.

lg g6LG G6 Snapdragon 821 işlemciyle Galaxy S8’e karşı ne yapacak merak ediliyor

LG, biraz daha bekleyip akıllı telefonunda Qualcomm’un en yeni işlemcisini kullanabilirdi. Ancak şirketin en büyük rakiplerinden biri olan Samsung’un yeni amiral gemisine karşı erken çıkış avantajını kullanmayı istediği belirtilmişti. LG G6, Snapdragon 821 işlemciyle Samsung Galaxy S8’e karşı nasıl savaşacak şimdiden merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER