Teknoloji

LG G6 3200 mAh kapasiteli pile sahip olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg g6LG G6, 26 Şubat tarihinde resmen gözler önüne çıkacak. Güney Koreli şirket, bu tarih öncesinde telefona dair bazı özellikleri resmi olarak açıklayarak heyecanı artırıyor. Ancak bu durum fısıltı gazetesinin çalışmasına engel olmuyor. Akıllı telefonda bulunması muhtemel bileşen ve özelliklere dair çeşitli iddialar internete sızıyor. Bu iddialardan en yenisi G6’nın pilini ilgilendiriyor.

Güney Koreli medya kuruluşu ETNews’in bir operatör yetkilisine dayandırdığı haberine göre, LG G6 3200 mAh kapasiteli bir pille potansiyel kullanıcılarının karşısına çıkacak. Akıllı telefonun selefinde 2800 mAh kapasiteli bir pil bulunuyordu.

LG’nin yeni gözde telefonunda G5’in beğenilen yönlerini muhafaza etme ve geliştirme yaklaşımını benimsediği görülüyor. Ekranın büyütülmesi ve pil kapasitesinin artırılması, bu yaklaşımın örneği olarak nitelenebilir. Buna ek olarak, LG G5’e pek fayda sağlamayan modüler tasarımdan vazgeçilmesi, Güney Koreli şirketin geri bildirimleri fazlasıyla ciddiye aldığının bir göstergesi olarak nitelenebilir.

LG G6 suya dayanıklı bir kasaya sahip olacak

LG, uzun süre boyunca akıllı telefon bataryalarının çıkarılabilir olmasıyla artı puan toplamıştı. Aynı yaklaşımı LG G5’te de sürdüren şirket, yeni amiral gemisi telefonuyla bundan vazgeçecek gibi görünüyor. Yine ETNews’in haberinde, telefonda bulunan 3200 mAh kapasiteli pilin yerinden çıkarılamayacağı belirtiliyor. Pilin yerinden çıkarılmasının altında yatan neden ise suya dayanıklılık oluyor.

LG G6’nın suya dayanıklı bir kasaya sahip olacağına ve bunun için pilin çıkarılabilir olmasından vazgeçileceğine dair iddialar daha önce gündeme gelmişti. Güney Kore kaynaklı son haberlerle daha önce LG tarafından doğrulanan bu iddia, bir kez daha onaylanmış oldu.

İLGİLİ HABERLER