Teknoloji

LG G6 modüler tasarım konusundaki yaklaşımı sürdürecek

lg g6LG, Android 7.0 Nougat ile yüklü gelen yeni akıllı telefonu V20’yi geçtiğimiz gece gerçekleştirdiği etkinlikte resmen görücüye çıkarmıştı. Metal kasasıyla dikkat çeken V20’de, LG G5’te modül girişini mümkün kılan butonun eksikliği göze çarpmıştı. Bu durum, LG’nin arzulanan satış rakamlarına ulaşılamamasından duyduğu memnuniyetsizlik nedeniyle modüllerden vazgeçeceği şeklinde yorumları da beraberinde getirdi.

Ancak LG bu tarz yorumların önünü kesmek için fazla zaman kaybetmedi. Şirketin sözcüsü Ken Hong, G5 piyasaya sürüldüğünde V20’nin konseptinin oluşturulduğunu ve tasarım tercihlerinin son halini aldığını belirtti. Dolayısıyla G5’in satış rakamlarının V20’nin tasarımında etkili olduğu düşüncesi, LG tarafından resmen yalanlanmış oldu. Güney Koreli şirketin rakiplerinin aksine tüm ürünlerinde aynı tasarım dilini kullanmadığı da V20’nin çıkışıyla anlaşıldı.

LG G6 da modüllerle gelecek

Ken Hong, LG’nin modüllere olan bağlılığının devam ettiğini belirtmekten de geri kalmadı. Şirketin modüllerin işleyişini sürdüreceğini söyleyen Hong, LG G6 ile bu konseptin daha da geliştirileceğini sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER