Teknoloji

LG G5 yenilikleri LG UX 5.0 ile daha kolay kullanılacak

lg g5

LG G5’te LG UX 5.0 kullanıcı arayüzü yüklü olarak gelecek. Bu kullanıcı arayüzü birtakım kullanışlı özellikleri de bünyesinde barındıracak. Örneğin LG Arkadaş Yöneticisi uygulaması sayesinde G5’i LG Cam Plus, LG Hi-Fi Plus, LG 360 Cam gibi arkadaşlarıyla konuşturmak daha kolay olacak. LG, kullanıcı arayüzünün özelliklerini hazırladığı bir video ile sergiliyor.

Bunun yanı sıra LG UX 5.0 bünyesinde fotoğraf odaklı çeşitli işlevler de bulunuyor. LG, Auto Shot özelliğinin selfie için poz verdiğiniz zaman bunu otomatik olarak anlayacağını ve siz bir butona basmadan, bir şey söylemeden veya bir hareket yapmadan otomatik olarak fotoğraf çekeceğini söylüyor. Öte yanda  Multi-View özelliği de LG G5’in çift arka ve ön kameralarıyla çekilen fotoğraf ve videolardan kolajlar oluşturabiliyor. LG’nin fotoğraflar için eklediği birkaç film filtresi de mevcut.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: LG G5 Ön İnceleme

LG UX 5.0 tanıtım videosu diğer özel işlevlerin bir gösterimini yaparak sonlanıyor. Bunlar arasında son 24 saat içinde kaldırılmış bir uygulamanın kolaylıkla yeniden kurulması, aktivite düzeninizi mercek altına alan, ulaşmanız için egzersiz hedefleri sunan LG Health uygulaması, telefonun sağlık durumunu inceleyen ve koruyan Smart Doctor uygulaması da bulunuyor. Eski bir Android telefondan LG G5’e geçiş yapanlar için, LG Backup uygulaması eski telefondan G5’e içerik transferini kablosuz bağlantı üzerinden yapabiliyor.

Ayrıca LG, UX 5.0 ile birlikte farklı ana ekran stilleri de sunuyor. Bunlar arasında tüm uygulamaları ana ekranda gösteren Home seçeneği, basit bir şablon ve daha büyük yazıların kullanıldığı Easy Home, uygulama menüsü ve ana ekranın bir arada bulunduğu, daha geleneksel Android deneyiminin sunulduğu Home and App Drawer ayarı bulunuyor.

LG UX 5.0 kullanıcıların modüller ve kameralar gibi, G5’in önemli işlevlerinden yararlanmasına yardımcı olmayı hedefliyor, G5 sahiplerini bu işlevlerin avantajlarından yararlanmaları için teşvik ediyor. LG G5 1 Nisan tarihinden itibaren yurt dışında satışa sunulacak. Türkiye lansmanı ise 12 Nisan tarihinde gerçekleştirecek. Etkinliğin yapılması yapılmasıyla birlikte LG G5’in mobil operatörler tarafından veya zincir teknoloji mağazaları üzerinden satış çıkmasını bekliyoruz. Bu da demek oluyor ki, LG G5’te UX 5.0 deneyimini görmek için biraz daha beklememiz gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER