Teknoloji

LG G5 USB Type-C ile 4K monitöre bağlanabiliyor

lg g5 usb type-cGoogle’ın Pixel-C Android tabletinin hazırlık sürecinde görev yapan mühendis Benson Leung, USB Type-C standardına geçişin hem yavaş olduğu hem de tam anlamıyla doğru biçimde yapılamadığı düşüncesiyle harekete geçti. Bu doğrultuda çeşitli çalışmalar yapmaya başlayan Leung, geçtiğimiz ay LG G5’in USB Type-C ile sunulan Power Deliver standardını desteklediğini ortaya çıkardı.

Ancak Leung’un LG’nin amiral gemisi telefonuyla ilgili verdiği iyi haberler bununla da sınırlı kalmıyor. Mühendis, telefonun USB Type-C üzerinden yeni DisplayPort’u da desteklediğini ve böylelikle cihazın yine LG tarafından üretilen 27 inç 4K USB Type-C monitöre bağlanabildiğini açıkladı.

USB Type-C standardının kullanım alanı sadece veri transferiyle sınırlı kalmıyor. Standart güç transferi ve başka ekranlara görüntü aktarımı için de kullanılabiliyor. Bütün bunları sadece küçük ve çift taraflı bir konnektör ile gerçekleştirmek mümkün oluyor. Şu an için aralarında MacBook ve Pixel-C’nin de bulunduğu sınırlı sayıdaki cihaz, standardın tüm kullanım alanlarını destekliyor.

Tüm kullanım alanlarını destekleyen cihaz sayısı, mobil telefon kanadında daha da azalıyor. Pek çok mobil cihaz USB Type-C’den sadece şarj veya veri transferi amacıyla faydalanıyor. Power Delivery ile şarj veya DisplayPort gibi özellikler şu an için akıllı telefonlarda pek desteklenmiyor.

lg g5 usb type-cLG G5 USB Type-C standardının iyi uygulayıcıları arasında yer alıyor. USB-C Power Delivery şarj sistemiyle uyumsuz olan Qualcomm Quick Charge’ı desteklemesine rağmen, bazı mühendislik ve tasarım dokunuşlarıyla Power Delivery desteği aktif hâle getirilebiliyor. En azından LG’nin kendi monitörü üzerinden bunu gerçekleştirmek mümkün oluyor.

LG G5, USB Type-C standardını destekleyen sayılı monitörlerden biri olan LG 27UD88-W’ya bağlandığında telefonun ekranı büyük ekrana yansıtılıyor. Bunun için başka bir adaptöre ihtiyaç duyulmuyor. Monitörle birlikte gelen USB Type-C’den USB Type-C’ye bağlantı kablosu bu işlem için yeterli oluyor.

LG G5 USB Type-C ile monitöre bağlandığında şarj edilebiliyor

LG G5 USB Type-C ile LG 27UD88-W monitöre bağlandığında faydalanılabilen özellikle bununla da sınırlı kalmıyor. Power Delivery’nin varlığı, G5’in monitöre bağlıyken şarj edilmesini mümkün kılıyor. Buna ek olarak, monitöre bağlanan diğer USB cihazların da LG G5 üzerinde görüntülenebilmesi cihaza dosya aktarımını kolaylaştırıyor.

İLGİLİ HABERLER