Teknoloji

LG G5 sevkiyatı beklenenin altında kalabilir

lg g6

lg g5LG G5 geçtiğimiz şubat ayında tanıtılmıştı. Güney Koreli üreticinin ülkemizde nisan ayında raflardaki yerini almıştı. Ancak kısa süre önce G5 satışlarının istenilen seviyeye ulaşmadığına dair haberler gündeme gelmeye başlamıştı. Şirketin yılın ikinci çeyreğinde 3 ila 3.5 milyon G5 sevkiyatı gerçekleştirme hedefinde başarılı olamadığı ve toplam sevkiyatın 2.5 milyonda kaldığı konuşuluyor.

Güney Koreli elektronik devinin yılın bu dönemindeki toplam akıllı telefon sevkiyatı da beklentinin altında kaldı ve 15 milyon olarak gerçekleşti. Şirketin beklentisi, 16 milyon akıllı telefon sevkiyatını tamamlama yönündeydi.

Güney Kore’de yayın yapan ekonomi gazetesi Aju Business Daily’nin rakamlarına göre, LG’nin mobil birimi 110 ila 112 milyon dolar bir zarar açıklayacak. Birim geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğini 174.5 milyon dolar zararla tamamlamıştı. Dolayısıyla ortada bir iyileşme olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

2016 genelindeki LG G5 sevkiyatı da beklenenin çok altında kalabilir

Ancak G5’in yıl genelindeki sevkiyat rakamları, beklentinin çok altında kalabilir. Güney Koreli şirket, yıl sonuna kadar 12 milyon LG G5 sevkiyatı gerçekleştirmeyi öngörmüştü. Son gelişmeler, bu rakamın 5.5 milyon seviyesinde kalabileceğini gösteriyor.

LG’nin yeni amiral gemisinin beklenilen satış rakamına ulaşamamasında Samsung’un gözde telefonları Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge’in yüksek satış performansının önemli rol oynadığı düşünülüyor. Mart ayında piyasaya sürülen Galaxy S7 modellerinin o günden bu yana 26 milyon satış rakamına ulaşmıştı. HTC’nin performansı ise LG’nin de altında kalmış durumda. Tayvanlı üreticinin amiral gemisi HTC 10’un 1 milyon adet sevkedildiği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER