Dosya

LG G4 ve Samsung Galaxy S6 karşı karşıya

lg-g4-vs-samsung-galaxy-s6

Güney Kore’nin iki elektronik devi LG ve Samsung arasındaki rekabet, son yıllarda akıllı telefon pazarına da sıçramış durumda. Android akıllı telefon sahnesinin en önemli oyuncuları arasında yer alan iki şirketin mücadelesindeki son cephenin kahramanları ise LG G4 ve Samsung Galaxy S6. İki akıllı telefon arasındaki benzerlik ve farkları sizler için sıraladık.

Tasarım

LG G4’ün 148.9 x 76.1 x 9.8 mm.’lik boyutlara sahip kasasıyla, Samsung Galaxy S6’nın 143.4 x 70.5 x 6.8 mm. boyutlarındaki kasası arasında gözle görülür bir fark bulunuyor. Samsung Galaxy S6 potansiyel kullanıcılarına daha küçük ve ince bir kasa sunuyor.

İki cihaz teraziye koyulduğunda ise 155 gram ile LG G4 ağır basan taraf oluyor. Samsung Galaxy S6 tartıda 138 gram çekiyor. Materyal olarak LG’nin metal görünümlü plastik, Samsung’un ise metal ve cam karışımını tercih ettiği göz önüne alınınca bu sonuç biraz sürpriz etkisi yaratıyor.

Samsung Galaxy S6 parmak izi tarayıcısıyla dikkat çekerken, LG G4 söz konusu sensörün açığını büyük ekran ve arka paneldeki kontrol tuşları gibi tasarım unsurlarıyla kapatmaya çalışıyor.

Altı farklı renk seçeneği bulunan hakiki deri modelin yanına üç renk seçeneği sunan seramik versiyonu ekleyen LG G4; potansiyel kullanıcılarına altın rengi, mavi, siyah ve beyaz renk seçenekleri sunan Samsung Galaxy S6’ya üstünlük sağlıyor.

Ekran

Söz konusu ekran boyutu olunca LG G4, birkaç noktada Samsung Galaxy S6’ya üstünlük sağlıyor. Ancak keskinlik bu alanlar arasında yer almıyor. Kompakt kasada büyük ekran sunma yaklaşımını sürdüren LG, G4’ün 5.5 inç ekranıyla Samsung Galaxy S6’nın 5.1 inç ekranından daha büyük bir alan sunmayı başarıyor.

Hem LG G4’ün hem de Samsung Galaxy S6’nın ekranları 2560 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip. Ancak 576 ppi piksel yoğunluğuyla Samsung Galaxy S6’nın ekranı LG G4’ün 534 ppi ekranına kıyasla daha keskin ve canlı bir görüntü sağlıyor.

LG, G4’ün ekranında renk gamı ve parlaklık gibi alanlarda ciddi bir sıçrama sağladığını iddia ediyor. LG G4’ün Samsung Galaxy S6’nın iyi görüş açıları ve kontrast oranı sunan, oldukça parlak Super AMOLED ekranına karşı nasıl bir sınav vereceğini görmek içinse cihazı bir süre kullanmak gerekiyor.

Kamera

Arka kameraları karşılaştırıldığında LG G4 ve Samsung Galaxy S6, sayısal düzlemde başabaş bir performans sergiliyor. Her iki cihazda da 16 megapiksel arka kamera bulunuyor. Ancak Samsung Galaxy S6’nın arka kamerası f/1.9 diyafram aralığına sahipken, LG G4’ün arka kamerası f/1.8 diyafram aralığı sayesinde bir adım öne çıkmayı başarıyor. LG yüzde 40 oranında genişleyen sensörü ve geliştirilen renk spektrumu sensörü sayesinde G4’ün daha doğal fotoğraflar sunacağını iddia ediyor.

Hem LG G4’te hem de Samsung Galaxy S6’da kamerayı destekleyen yazılımsal özellikler bulunuyor.LG G4’ün Quick Shot özelliği ekran uykudayken arka tuşlarla fotoğraf çekilmesini sağlarken, Samsung Galaxy S6’nın kamerası da ekran uyku halindeyken iki kez dokunulduğunda aktif hâle geliyor.

Sıra ön kameraya geldiğinde LG G4, 8 megapiksel kamerasıyla Samsung Galaxy S6’nın 5 megapiksel kamerasına karşı üstünlük sağlamayı başarıyor.

Donanım

LG G4, altı çekirdekli Qualcomm Snapdragon 808 işlemci ve 3 GB RAM ile birlikte geliyor. Samsung Galaxy S6’da ise şirketin kendi üretimi olan sekiz çekirdekli Exynos işlemci ve 3 GB RAM bulunuyor. Teoride iki fazla çekirdeği bulunan Samsung Galaxy S6’nın daha hızlı bir performans sergilemesi beklense de, Qualcomm Snapdragon 808’in daha etkileyici bir performans göstermesi muhtemel gözüküyor.

LG G4’ün 32 GB dahili hafızasının üstüne microSD kart ile 128 GB daha eklenebiliyor. Samsung Galaxy S6’da ise 32, 64 ve 128 GB olmak üzere üç farklı hafıza seçeneği sunuluyor. Şirket yekpare metal kasa tasarımına geçiş yaptığı için Samsung Galaxy S6’nın hafızası microSD kart ile genişletilemiyor.

Yekpare metal kasa, Samsung Galaxy S6’nın pilinin çıkarılmasını da engelliyor. Cihazda 2550 mAh kapasiteli pil bulunuyor. LG G4 ise değiştirilebilir 3000 mAh kapasiteli pille geliyor. Daha fazla kapasite daha uzun bir kullanım ömrü anlamına gelse de, LG G4’ün ekranının Samsung Galaxy S6’nın ekranından büyük olduğunu ve daha fazla güce ihtiyaç duyduğunu unutmamak gerekiyor.

Yazılım

Her iki telefon da kutularından Android 5.1 Lollipop işletim sistemiyle çıkıyor. Üreticilerin hazırladığı kullanıcı arayüzleriyse deneyimdeki temel farkları ortaya çıkarıyor.

LG’nin G4 ile kullanıma sunduğu yeni arayüzü UX 4.0, farklı kamera modları, gelişmiş takvim ve Akıllı Bildirim gibi özelliklerle geliyor. Şirket yeni arayüzüyle galeride daha fazla kişiselleştirme yapma imkanını da kullanıcılara sunuyor.

Sonuç

Kağıt üzerinde yapılan karşılaştırmada LG G4 ve Samsung Galaxy S6, kafa kafaya bir performans sergiliyor. Bazı alanlarda LG G4 öne çıkarken, bazı alanlarda zafer Samsung Galaxy S6’nın oluyor. İki cihazın da kendi hayran kitlesini yaratacağını ve sahiplerinin büyük kısmını memnun edeceğini söylemek pek sıradışı bir çıkarım olmayacaktır. Samsung Galaxy S6’nın başarılı performansına LG G4’ün nasıl yanıt vereceğini daha iyi anlamak içinse cihazı bir süre test etmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER