Teknoloji

LG G4 ve V10 bu yıl içinde Android 7.0 Nougat’ya kavuşacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lg g4Bir ürünü kasıtlı olarak “demode” hâle getirmek, mobil cihaz endüstrisi için sıra dışı bir durum değil. Ancak son zamanlarda bu konu iyiden iyiye tartışmalı hâle gelmiş durumda. Güncel yazılım desteğinden mahrum bırakmak, özellikle Android telefonlar için daha sık uygulanan bir politika konumunda. Üreticiler genellikle kullanıcıları daha yeni cihazlara yöneltmek adına böyle bir yolu tercih etse de, LG bu yaklaşımında değişikliğe gidiyor. 2015 çıkışlı LG G4 ve V10 ilk etapta Android 7.0 Nougat güncellemesini alacak cihazlar listesine girememişti. Ancak Güney Koreli şirket, söz konusu iki telefonun da bu yıl içinde en yeni Android sürümüyle tanışacağını açıkladı.

LG daima yeni Android sürümlerini hızlı biçimde kullanıcılarına ulaştırmasıyla övünse de, bu durum genellikle amiral gemisi telefonlarla sınırlı kalıyor. G4 ve V10, Android 6.0 Marshmallow güncellemesini aldıktan sonra iki cihaz için de yolun sonunun geldiği düşünülmüştü. LG uyumluluk ve denge sorunları nedeniyle bu iki cihazda Android Nougat performansını optimize etmenin zor olduğunu savunmuştu.

LG’nin bu açıklaması, G4 ve V10 sahipleri tarafından doğal olarak tepkiyle karşılanmıştı. Android Nougat yayınlandığında takvimlerin hâlâ 2016’yı gösteriyor olması ve söz konusu iki cihazın da iki yıllık zinciri tamamlamaması, gösterilen tepkinin nedenlerinden biri olmuştu. Ancak cihaz sahiplerini esas kızdıran, G4 ve V10’a kıyasla daha zayıf telefonların bile Nougat’yı rahatlıkla çalıştırabilmesinin göz ardı edilmesi olmuştu. Kullanıcılar, LG’yi gerekeni yapmamakla suçlamıştı.

Güney Koreli şirket, kullanıcılarından gelen itirazlara kulak verdi ve G4 ile V10’un Android Nougat güncellemesini alacağını açıkladı. Şirket geçmişte öne sürdüğü uyumluluk problemlerinin ortadan nasıl kalktığı konusunda bilgi vermedi.

LG G4 ve V10 Android 7.0 Nougat güncellemesini üçüncü çeyrekte alacak

LG G4 ve V10’un yılın üçüncü çeyreğinde Android 7.0 Nougat ile buluşması planlanıyor. En azından cihazların Güney Kore’de satılan versiyonları için böyle bir hedef belirlenmiş durumda.

İLGİLİ HABERLER