Manşetler

LG G4’ün kamerası diyafram açıklığında Samsung Galaxy S6’yı geçecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Güney Kore’nin iki gözde elektronik şirketinin rakamlar arenasındaki savaşı bitmek bilmeyecek gibi görünüyor. Son çıkan haber LG’nin bu ayın sonunda tanıtımını gerçekleştireceği yeni nesil amiral gemisi telefonunun Samsung’un akıllı telefonunu küçük farklarla geçeceğini gösteriyor.

Çok yakında çıkacak LG G4’ün üç hafta sonra yapılacak resmi tanıtımı öncesinde yayınlanan bir videoda, bu telefonun f/1.8 diyafram açıklıklı lens barındıracağı söyleniyor. Hatırlatacak olursak, Samsung Galaxy S6 ve S6 edge’in ön ve arka kameraları f/1.9 diyafram açıklıklı lensler içeriyor.

F sayısının daha küçük olması bir kameranın tek bir çekimde daha fazla ışığı alması anlamına geliyor, bu da fotoğrafçının daha yüksek deklanşör hızında çekim yapmasını, böylelikle de hareket kaynaklı istenmeyen bulanıklıkların da yaşanmamasını sağlıyor. Tabii ki, kameralı akıllı telefonlarda daha geniş diyafram açıklıkları her zaman mükemmel fotoğraflar vadetmiyor, orası ayrı konu.

LG f/1.8 kameralı akıllı telefon sunan ilk şirket olmayacak. Acer, Lenovo ve diğerleri bu noktada daha erken davranmışlardı. Hiç şüphesiz, fotoğraf ve video LG’nin 2013’te çıkan G2 modellerinden beri en güçlü olduğu alanlardan bir tanesi, LG G3 ve G Flex 2 de LG’nin bu alandaki gücünü perçinleyen cihazlar olmuştu. Yayınlanan son tanıtım videosu, daha geniş diyafram açıklığı sayesinde LG G4 ile birlikte düşük ışıkta daha iyi fotoğraflar çekilmesine odaklanacak gibi görünüyor. Tabii ki, Samsung’un Galaxy S6’sından daha iyi olup olmadığı karşılaştırmalı testler sayesinde ortaya çıkacak.

Bu arada LG, gelecek nesil amiral gemisi G4 ile ilgili bir video daha yayınladı. Diğer videoda şirket telefonun yeni kullanıcı arayüzüne vurgu yapıyor, bu arayüzün daha kolay kullanılacağını, kullanıcı davranışlarını tahmin edecek kadar akıllı olacağını söylüyor. Bir önceki sürümde kamera için fazlalıklardan arındırılmış Basit Modu’u sunan LG’nin, UX 4.0 sürümüyle birlikte profesyonel fotoğrafçılığa adım atmaya teşvik edecek Elle Ayarlama Modunu sunacağı görülüyor. Ayrıca her bir kişi için özelleştirilmiş zil sesleri, bütün önemli bilgilerin bir araya toplandığı duyuru panosu, güncellenmiş takvim uygulaması gelecek diğer yenilikler arasında bulunuyor. LG UX 4.0 ile şimdiden tanışmak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER