Teknoloji

LG G3’ün teknik özellikleriyle ilgili en açık sızıntı

Hem LG’nin resmi gösterimleri hem de sızan birçok bilgi ve fotoğraf sayesinde gelecek hafta tanıtımı gerçekleştirilecek LG G3 hakkında epey şey öğrendik. Bu da LG’nin elinde bizi şaşırtacak fazla malzemenin kalmadığını gösteriyor.

lg-g3-sizinti-230514-1

Meydana gelen son sızıntı ise Güney Koreli şirketin yeni nesil Android amiral gemisi hakkında fazlaca detay veriyor. G4Games tarafından yayınlanan görüntülerde LG G3’ün teknik özellikleri LG’nin ana dili Korece olarak listeleniyor.

lg-g3-sizinti-230514-3

Görüntülere bakıldığında LG G3’ün 5.5 inç, 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü ve 538 ppi yoğunluklu QHD IPS ekran barındıracağı doğrulanıyor. Zaten LG Display de daha önce LG G3’ün bu özelliklere sahip bir ekranla geleceğine dikkat çekmişti.

lg-g3-sizinti-230514-2

Buna ek olarak telefonun boyutları 146.3 x 74.6  x 8.9 mm. olarak veriliyor. Bu da LG G3’ün selefinden biraz daha büyük ve aynı kalınlıkta gövdeyle geleceği anlamına geliyor.

Sızan fotoğraflarda LG G3’ün dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 801 işlemci ve 3 GB RAM barındıracağı da yazıyor. 32 GB dahili bellek de listelenenler arasında yer alıyor.

lg-g3-sizinti-230514-5

Telefonun arkasında optik görüntü sabitleme özellikli 13 megapiksel kameranın yer alacağı belirtiliyor. Güç ve ses butonları da arkada, kameranın etrafında bulunuyor.

Bu arada sızan fotoğraflara göre hareket tabanlı kontroller de LG G3’ün özellikleri arasında yer alacak. Örneğin “Selfie” modu el hareketleriyle kontrol edilecek.

lg-g3-sizinti-230514-4

LG’nin Android telefonlarının teknik özellikleri bölgeden bölgeye farklılık gösterebiliyor. Yani Güney Kore’de piyasaya sunulan telefonla Avrupa ve Amerika’ya pazarlanan modeller arasında değişiklikler olabiliyor. Bu son dedikodunun kaynağı Güney Kore olduğu için söz konusu durumu dikkate almakta fayda var gibi görünüyor.

LG G3’ün resmi tanıtımı 27 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek. 28 Mayıs tarihinde de telefonun Orta Doğu bölgesindeki tanıtımı kapsamında İstanbul’da bir etkinlik düzenlenecek. O etkinlikte olacağız ve LG G3 ile ilgili izlenimleri en hızlı ve detaylı şekilde aktaracağız.

İlgili >> G4Games

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER