Dosya

LG G3 ve Sony Xperia Z2 karşı karşıya

LG geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü gözde Android telefonu G2’nin takipçisi LG G3’ü bugün görücüye çıkardı. Üst sınıf Android pazarındaki rekabeti kızıştırması beklenen LG G3’ün en önemli rakiplerinden birisi de Sony’nin geçtiğimiz şubat ayında Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı Sony Xperia Z2 olacak. Bu iki akıllı telefonu sizler için teraziye koyduk.

lg-g3-vs-sony-xperia-z2

Ekran

LG G3’ün 5.5 inç’lik QHD ekranı 2560 x 1440 piksel gibi etkileyici bir çözünürlüğe sahip. Bu ekranın piksel yoğunluğuysa 538 ppi. 5.2 inç ekrana sahip olan Sony Xperia Z2, kullanıcılarına 1920 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. 423 ppi piksel yoğunluğu da Sony Xperia Z2’nin bu alanda LG G3’ün gerisinde kaldığını gösteriyor. Kağıt üzerindeki değerlerde LG G3’ün somut bir üstünlüğü olsa da, kesin bir fikir beyan etmek için iki cihazı yan yana görmek gerekiyor.

Tasarım

İki cihazın tasarımları arasında somut farklar bulunuyor. LG G3’te metal bir dokunuşun tercih edilmiş olması dikkat çekerken, Sony Xperia Z2’nin kasasında kırılmaz cam ve alüminyum kullanılmış. Sony Xperia Z2 mor, beyaz ve siyah renk seçenekleriyle gelirken; LG G3 metalik siyah, ipek beyazı, parlak altın, mor menekşe ve Burgundy kırmızısı renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak.

LG G3 146.3 x 74.6 x 8.9 mm.’lik boyutlara sahip. Güney Koreli elektronik devinin yeni gözdesi tartıda 149 gram geliyor. Buna karşılık 146.8 x 73.3. 8.2 mm.’lik bir kasaya sahip olan Sony Xperia Z2’nin ağırlığı 163 gram. LG G3’ün ekranının 0.5 inç daha büyük olmasına rağmen, iki cihaz arasındaki boyut farkının minimumda kalması LG’nin hanesine artı olarak yazılıyor. LG G3 aynı zamanda daha hafif bir cihaz, ancak bu noktada Sony Xperia Z2’nin IP55 ve IP58 suya dayanıklılık sertifikalarına sahip olduğunu unutmamakta fayda var.

İşlemci, bellek ve depolama

LG G3 dört çekirdekli, 2.5 GHz Qualcomm Snapdragon 801 işlemciyle geliyor. Sony Xperia Z2’deyse aynı işlemcinin 2.3 GHz bir versiyonu bulunuyor. Bu noktada LG G3 üstün ele sahip konumda. RAM konusunda Sony Xperia Z2’de standart olarak 3 GB RAM kullanılmış. LG G3’te ise 2 GB ve 3 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneği bulunuyor. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu bazı bölgelerde 3 GB RAM’in mevcut olduğu versiyon da satılacak. Dolayısıyla Türkiye’de satılacak cihazlar karşılaştırıldığı zaman LG G3 daha avantajlı gözüküyor. Yine de bu konuda kesin bir yargıda bulunmak için iki cihazı da test etmek gerekiyor.

Sony Xperia Z2’de 16 GB dahili depolama alanı bulunuyor. LG G3’teyse dahili depolama alanı için 16 ve 32 GB olmak üzere iki farklı seçenek mevcut. Her iki akıllı telefonun depolama alanı da microSD kartla maksimum 128 GB daha artırılabiliyor.

Kamera

LG G3’te 13.7 megapiksel arka kamera bulunurken, Sony Xperia Z2’de 20.7 megapiksel arka kamera mevcut. Her iki cihaz da 4K video kaydı gerçekleştirebiliyor. Sony Xperia Z2’de  20.7 megapiksel arka kameraya 2.2 megapiksel ön kamera eşlik ederken, LG G3’ün ön kamerası 2.1 megapiksel çözünürlüğünde. Her iki cihaz da kendilerine özgü kamera özellikleri barındırıyor. Sony Xperia Z2’nin kırmızı göz yok etme ve Burst moduna LG G3 optik görüntü sabitleyici, odaklama için lazer ışını ve uzaktan el hareketleriyle selfie çekme özelliğiyle karşılık veriyor.

Pil

LG G3’te 3000 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Sony Xperia Z2 3200 mAh kapasiteli piliyle bu alanda rakibine üstünlük sağlıyor.

Sonuç

Ekran ve dahili hafıza konusunda LG G3 üstünlük sağlarken; Sony kamera, RAM ve pil kapasitesi konusunda yeni rakibinin önünde bulunuyor. Her iki cihazda da aynı bağlantı özellikleri mevcut, ancak tasarım konusunda iki cihaz somut farklar bulunuyor. Suya dayanıklı ve sağlam bir cihaz arayanlar için Sony Xperia Z2 ön plana çıkarken, metal tasarım ve daha canlı bir ekran için LG G3 tercih edilecektir.

[Görsel – Pocket-lint]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER