Dosya

LG G3 ve Samsung Galaxy S5 karşı karşıya

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG geçtiğimiz eylül ayında satışa sunduğu gözde telefonu G2’nin takipçisi LG G3’ü pek çok heyecan verici özellikle bugün gözler önüne çıkardı. LG G3’ün üst sınıf Android pazarındaki en ciddi rakiplerinden biriyse bir diğer Güney Koreli Samsung Galaxy S5 olacak. Güney Koreli iki elektronik devi arasındaki mücadelenin akıllı telefon cephesini temsil eden G3 ve Galaxy S5’in karşılaştırmasını aşağıda bulabilirsiniz.

lg-g3-vs-samsung-galaxy-s5

Ekran

5.1 inç bir ekran barındıran Galaxy S5’in karşısına LG G3 5.5 inç bir ekranla çıkıyor. Ancak LG’nin yeni gözdesinin Samsung Galaxy S5’in ekranına olan üstünlüğü sadece boyutla sınırlı kalmıyor. LG G3’ün 2560 x 1440 piksel çözünürlüğe ve 538 ppi piksel yoğunluğuna sahip ekranı Galaxy S5’in 1920 x 1080 piksel çözünürlüğe ve 431 ppi piksel yoğunluğuna sahip ekranına üstünlük sağlıyor.

Tasarım

Tasarım konusunda iki cihaz birbirinden farklı bir dile sahip olduğu için bu konuda kesin yargıların kişisel kriterler ışığında oluşacağını söylemek yanlış olmayacaktır. 146.3 x 74.6 x 8.9 mm. boyutlarına ve 149 gram ağırlığa sahip olan LG G3, 142 x 72.5 x 8.1 mm.’lik boyutlara ve 145 gram ağırlığa sahip olan Samsung Galaxy S5’e kıyasla çok az daha büyük, kalın ve ağır bir cihaz profili çiziyor.

Samsung Galaxy S5’te plastik, dokulu ve çıkarılabilir bir arka kapak bulunuyor. LG G3’ün arka kapağıysa pürüzsüz metal yüzeyiyle dikkat çekiyor. LG G3’ün arka kapağında ses kontrol düğmeleri, kamera sensörü ve çift tonlu flaş bulunuyor. Galaxy S5’in arka kapağındaysa kalp atış hızı sensörü göze çarpıyor. Samsung Galaxy S5 suya dayanıklı olmasıyla da yeni rakibine karşı fark yaratıyor.

İşlemci, bellek ve depolama

Her iki cihazda da dört çekirdekli, 2.5 GHz Qualcomm Snapdragon 801 işlemci bulunuyor ve bu işlemciye 2 GB RAM eşlik ediyor. Bu da iki cihazın performanslarının yakın seviyede olacağını gösteriyor. LG G3’ün 3 GB RAM’e sahip bir versiyonunun da çıkacağını açıklayan LG, bu versiyonun hangi bölgelerde satılacağına ilişkin bilgi vermedi. Depolama konusunda her iki akıllı telefon da 16 ve 32 GB’lık seçeneklerle potansiyel müşterilerinin karşısına çıkıyor. Her iki cihazın depolama alanları da microSD kart ile 128 GB daha artırılabiliyor.

Kamera

Katalog değerlerine bakıldığında Samsung Galaxy S5’in 16 megapiksel, LG G3’ün ise 13 megapiksel bir arka kameraya sahip olduğu görülüyor. Ancak arka kamera performansı konusunda kesin bir yargıda bulunmak için her iki cihazı da fiziki olarak incelemek gerekiyor. Her iki cihaz da kendine özgü kamera özellikleri barındırıyor, aynı zamanda 4K görüntü kaydı yapabiliyor. İşin video görüşme ve TDK’nın yeni çevirisiyle ”özçekim” kısmıyla ilgilenenler için ise hem LG G3 hem de Samsung Galaxy S5 2.1 megapiksel ön kamera sunuyor.

Pil

Samsung Galaxy S5’te 2800 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. LG G3 ise 3000 mAh kapasiteli piliyle bu alanda rakibine üstünlük sağlıyor.

Sonuç

LG G3’ün daha büyük ve daha yüksek çözünürlüklü ekranı dışında iki cihaz neredeyse kafa kafaya duruyor. Dolayısıyla LG G3 ve Samsung Galaxy S5 arasında tercih yapacaklar için ekran ve tasarım dili daha belirleyici özellikler olacağa benziyor.

[Görsel – Pocket-lint]

İLGİLİ HABERLER