Dosya

LG G3 ve LG G2 karşı karşıya

Bugün tanıtılan LG G3, Güney Koreli şirketin gözde telefonu olma unvanını geçtiğimiz yılın eylül ayında satışa sunulan LG G2’den devraldı. Selefinin ayırt edici özelliklerini koruyan LG G3, üzerine heyecan verici yeni özellikler eklemesiyle ayrıca dikkat çekiyor. Halef ile selefin benzerliklerini ve sizler için sıraladık.

lg-g3-lg-g2

Ekran

LG G2’nin 1920 x 1080 piksel çözünürlüğündeki 5.2 inç ekranı G3’te 2560 x 1440 piksel çözünürlüğünde 5.5 inç bir ekrana evriliyor. 538 ppi piksel yoğunluğuna sahip LG G3’ün ekranı LG G2’nin 423 ppi piksel yoğunluğuna ekranından daha üst bir seviyede yer alıyor.

Tasarım

Halef ve selefin tasarımları benzer olsa da, tamamen aynı olduğunu söylemek yanlış olacaktır. LG G2’deki plastik dokunuş yerine G3’te metal bir dokunuş tercih eden LG, yeni gözde telefonuyla birlikte farklı renk seçenekleri sunmayı da ihmal etmiyor. LG G2’nin imzası olan arka düğmeler LG G3’te de muhafaza ediliyor. 149 gram ağırlığıyla selefine göre 6 gram daha ağır olan G3, uzunluk ve genişlik alanındaki dezavantajına rağmen G2’den 0.2 mm. daha ince kalmayı başarmış.

Performans

İki cihaz arasında halef-selef ilişkisi bulunduğu için işlemcilerinin farklı olması kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor. LG G2’de bulunan 2.3 GHz, dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 işlemci, LG G3’te yerini dört çekirdekli, 2.5 GHz Qualcomm Snapdragon 801 işlemciye bırakıyor. Her iki cihaz da 16 ve 32 GB olmak üzere iki farklı dahili hafıza seçeneği sunuyor. G2’de 2 GB RAM kullanan LG, G3’te hem 2 GB hem de 3 GB RAM seçenekleriyle potansiyel müşterilerinin karşısına çıkıyor.

Kamera

LG G3’te de LG G2’de olduğu gibi 13 megapiksel bir arka kamera bulunuyor. Ancak LG G3’e eklenen ekstra kamera özellikleri ve 4K çekim yeteneği sayesinde LG’nin bu sefer kamera konusunda işi biraz daha sıkı tuttuğu anlaşılıyor. 2.1 megapiksel ön kamera LG G2’den G3’e geçiş sürecinde olduğu gibi muhafaza edilmiş.

Pil

Pil kapasitesi de LG G2’den G3’e geçişte değişmeyen unsurlar arasında yer alıyor. Her iki cihazda da 3000 mAh kapasiteli pil bulunuyor.

Sonuç

LG G3 ve LG G2 aynı kaynaktan çıkan iki ışık hüzmesi gibi. LG G2 geçtiğimiz yıl pek çok kişiden olumlu tepkiler almış ve Android akıllı telefon pazarında kendisine önemli bir yer edinmişti. Selefine kıyasla daha gelişmiş bir cihaz olan LG G3, LG G2’den aldığı mirası büyüyteceğe benziyor.

[Görsel – Pocket-lint]

İLGİLİ HABERLER